Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 03. 07:08, szombat | Belföld
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Durva lehűlés kezdődik, éjszakánként fagyhat is.

Durva lehűlés kezdődik, éjszakánként fagyhat is.

Az elmúlt napok kellemes, szinte nyárias időjárása után húsvétra és az azt követő pár napra visszatérnek hidegebb napok, éjjel mínuszokat is mérhetünk.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig

Előbb északon, majd délelőtt a déli területeken is szakadozik a felhőzet, és a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé alakulnak ki záporok, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén zivatarok is lehetnek. Estére, késő estére a nyugati országrészben kiderül az ég. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között változik. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton az ország északkeleti felén (legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység területén és az Alföldön egy összeáramlási zónában, esetleg a Kisalföldön) elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Intenzívebb gócokban hódara, apró szemű jég is hullhat.

A Dunántúlon az északnyugati szelet viharos (60-65 km/h) széllökések is kísérhetik. A szél az esti órákra fokozatosan veszít erejéből. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain délutántól a záporok mellett hózáporok is előfordulhatnak.

Hideg fronthatásra számíthatunk. Ilyenkor leggyakrabban fejfájás, migrén tapasztalható, erősödnek a görcsös panaszok, koncentrálási nehézségek léphetnek fel.

Illusztráció:Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.