Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 29. 13:08, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Durván veszélyeztette az autósokat két 14 éves

Durván veszélyeztette az autósokat két 14 éves

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kalocsai Rendőrkapitányság két 14 éves kamasszal szemben.

Az eset még tavaly, egy nyári éjszakán történt, amikor a fiatalok Soltnál, az 52-es számú főút mellett találkoztak. Egyikük még egy vödröt is vitt a találkozóra, amit aztán – az egyik útmenti boltnál összeszedett – üres sörösüvegekkel és befőttesüveggel töltöttek meg. Miután eleget gyűjtöttek a törékeny portékából, egy buszmegállóból kezdték dobálni a főutat és az arra közlekedőket. Az üvegszilánkokat ezután gondosan szétrugdosták az úttesten, ha pedig valamelyik nem tört szét, nekifutottak még egyszer a műveletnek – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a sofőröket bosszantva ezután azzal szórakoztak, hogy áthaladási szándékukat jelezték a zebrán, így amikor a lámpa zöldre váltott megállíthatták a forgalmat. A gombot azonban szigorúan csak akkor nyomták meg, ha éppen arra jött egy kocsi, amit ezzel megállásra kényszeríthettek. A történteket kamera is rögzítette, melyen az látszik, hogy egyik alkalommal egy kamiont el is talált sörösüveggel az egyik bajkeverő.



A rendőrségre bejelentés érkezett az eset kapcsán, így járőrök vonultak a helyszínre, ahol még épp elcsípték a fiatalokat. A két kamaszt gyanúsítottként hallgatták ki közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt, hiszen amit tettek, az nem csupán diákcsíny.

A fiúk az egyenruhásoknak elmondták, hogy akkor hagytak fel a dobálózással, amikor látták, hogy a kocsik nagy sebességgel áthaladnak az üvegszilánkokon és megijedtek, hogy nagyobb baj is történhet. Azonban azt nem tudták megmondani, hogy miért követték el a bűncselekményt.

Az ügy vizsgálatát most befejezték a rendőrök és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.