Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2021. Július 16. 20:42, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Egészségügyi termékeket gyártó beruházásokat avatott fel ma Esztergomban Varga Mihály pénzügyminiszter

Egészségügyi termékeket gyártó beruházásokat avatott fel ma Esztergomban Varga Mihály pénzügyminiszter

A pénzügyminiszter július 16-án, pénteken délelőtt először a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. 900 millió forintos beruházásának ünnepélyes avatásán vett részt.

A társaság a vérzésmentes műtétek elvégzéséhez használható berendezések fejlesztéshez az Egészségipari Támogatási Programban 700 millió forintos állami hozzájárulást kapott - ismertette a pénzügyminiszter.


Varga Mihály elmondta, a támogatási programban várhatóan 82 beruházással 90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg, melyhez a magyar állam 60 milliárd forint támogatást nyújt, hozzájárulva ezzel 5000 munkahely megőrzéséhez

Ezt követően a szintén az esztergomi Ipari Parkban lévő, magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát adta át, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban. A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket - ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.


Az ünnepi átadásokon részt vett Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Hernádi Ádám Esztergom polgármestere is, aki a mai nap kapcsán a következőket írta Facebook oldalán: „Eseménydús napon vagyunk túl. Varga Mihály pénzügyminiszter és Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselőjének társaságában felavattuk a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre, valamint átadtuk a a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. 900 millió forintos beruházását.
A nap végén még egy gyárlátogatáson is részt vettünk a NEUZER Kft. üzemében, ahol egy 200 kWh-os napelemes rendszer telepítésével egy lépést tett a vállalat a megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések irányába.
Büszke vagyok, hogy Esztergom város polgármestereként elmondhatom: a pandémia okozta nehézségek ellenére is töretlen a fejlődés városunk ipari parkjában!”

Fotók: MTI/ Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.