Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 06. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Egy ideig biztosan nem vezet – vádemelés vár a kocsitolvaj

Egy ideig biztosan nem vezet – vádemelés vár a kocsitolvaj

Két autót, egyet Esztergomban, egyet pedig Szlovákiában lopott el az a 26 éves budapesti férfi, akit a még a nyáron kaptak el az esztergomi rendőrök. A hatóság a minap zárta le vádemelési javaslattal a gyanúsított ügyét.

Lopás bűntette és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya V. Krisztián ellen. A 26 éves budapesti férfit még július 10-én fogták el a rendőrök, miután Esztergomban eltulajdonított egy személygépkocsit. A tulajdonos, amint felfedezte a lopást, feljelentést tett a rendőrségen.

Nem sokkal később a sértett újra megjelent a rendőrségen, ezúttal saját kocsijával. Elmondta a rendőröknek, hogy egy kereszteződés felé haladt gyalogosan, mikor meglátta a járművét. Leintette az ismeretlen férfit, mire ő kiugrott a kocsiból és elszaladt. A rendőrkapitányság vezetője és egyik nyomozója a feljelentőt beültette egy szolgálati gépjárműbe és a tettes felkutatására indult vele. Pár száz méterre meg is találták V. Krisztiánt, akit előállítottak az Esztergomi Rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt is elmondta a nyomozóknak, hogy bár jogosítványt sosem szerzett, bármilyen járművet elvezetne.

Az eljárás során a kiderült, hogy a gyanúsított április elsején Szlovákiában is ellopott egy autót. A kocsi egy ismerőséé volt, melyet a férfi másnap el is adott. A V. Krisztián ellen előzetes letartóztatása mellett folytatott büntetőeljárást a rendőrség december 4-én befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.