Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. November 13. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Egy korszak ért véget Olaszországban

Egy korszak ért véget Olaszországban

Silvio Berlusconi olasz kormányfő szombaton Rómában benyújtotta lemondását Giorgio Napolitano államfőnek – jelentette be a Quirinale, az olasz elnöki palota. A közlés szerint az államfő elfogadta Berlusconi lemondását.

A Quirinale előtt várakozó tömeg „bolond” kiáltásokkal fogadta Berlusconit, s többen aprópénzt dobáltak irányába. A Hír TV beszámolója szerint ezrek ünneplik Silvio Berlusconi távozását kiemelt rendőri készültség mellett Rómában.

Előzőleg a szenátus, majd szombaton a képviselőház hagyta jóvá a gazdasági megszorításokat tartalmazó reform- és költségvetési csomagot.

Az EU-elvárásokat is tartalmazó stabilitási csomag szinte módosítás nélkül ment át az olasz parlamenten, miután a megcsappant parlamenti támogatással szembenézni kényszerülő Berlusconi ennek elfogadásához kötötte távozását a miniszterelnöki posztról. Berlusconi mandátuma 2013-ban járt volna le.

Az európai politika 75 éves veteránja közel húsz év után távozik a politika nagyszínpadáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.