Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2019. December 20. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Egy lányt vett rá arra, hogy okozzon bombariadót az egyik esztergomi gyárban

Egy lányt vett rá arra, hogy okozzon bombariadót az egyik esztergomi gyárban

Bombariadóval akart kárt okozni a munkáltatójának egy férfi, akinek közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetés miatt kattant a bilincs a kezén korábban, most pedig meghosszabbították a letartóztatását.

A férfi 2019. június 21-én rábírta gyermekkorú fia fiatalkorú barátnőjét, hogy telefonon hívja fel az esztergomi gyárat és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni és ürítsék ki. A felbujtásnak a fiatalkorú elkövető eleget tett. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrhatóságot, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így mintegy 10 millió forint kár keletkezett – közölte az ügyészség.

A férfi a cselekményét azért követte el, mert bosszút akart állni a gyáron egy korábbi sérelme miatt.

A férfi büntetett előéletű, többszörös visszaeső, büntetőeljárás van vele szemben lopás bűntette miatt, amely miatt már vádat emelt ellene az ügyészség.

A férfi letartóztatását a bíróság 2019. június 24-én rendelte el.

A vádhatóság álláspontja szerint továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért indítványozta a letartóztatás két hónappal történő meghosszabbítását.

A nyomozási bíró a férfi meghallgatása alapján a letartóztatást 2020. február 24. napjáig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.