Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 15. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Egy nap alatt négy betörő, egy orgazda

Egy nap alatt négy betörő, egy orgazda

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és elfogták a salgótarjáni és a ceredi betörőket.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói április 13-án fogták el több, a közelmúltban elkövetett betöréses lopás és más bűncselekmények feltételezett elkövetőit.

Egy állampolgár tett bejelentést április 6-án, miszerint egy salgótarjáni lakásba ismeretlen személyek betörtek. A rendőrök a nyomozás eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Martin 22 éves és Sz. Tibor 19 éves salgótarjáni lakosokat, akik a bejelentést megelőző időben a lakás ajtaját – a tulajdonos távollétében – befeszítették és onnan két televíziót tulajdonítottak el. A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi a készülékeket egy 29 éves mátraszelei férfi részére értékesítette.

A rendőrök a három férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, T. Martint és Sz. Tibort lopás vétség, míg Sz. R. Bélát orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként az előállított D. A. Ferenc 27 éves salgótarjáni lakost, aki a beszerzett adatok alapján április 4. és április 6. közötti időben – azzal a céllal, hogy onnan különböző tárgyat tulajdonítson el – berúgta egy salgótarjáni lakás ajtaját és oda bement. A férfi a lakásba kutatás végzett, de onnan nem tulajdonított el semmit.

A nyomozók beazonosították és a rendőrkapitányságra előállították azt a 14 éves fiút is, akit lopás bűncselekmények és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. április 13-át megelőző időben egy ceredi családi ház bejárati ajtajának üvegét betörte és az ingatlanból rádiós magnót, hősugárzót, hajsütővasat, számológépet és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. A fiú februárban egy ceredi italbolt ablakát feszítette be, majd azon át a helyiségbe bemászott és az ott talált lemezkazettából nagy összegű készpénzt vett magához. A fiatalkorú pár nappal ezt megelőzően Szilaspogonyban, egy önkormányzat tulajdonát képező – egyedi, fából készült – buszmegálló oldalsó borítását is megrongálta.

A salgótarjáni nyomozók a megtartott házkutatások során a bűncselekményekből származó tárgyak egy részét lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.