Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. December 31. 09:42, szombat | Helyi
Forrás: Főügyészség/InfoEsztergom.hu

Egy rakás kábítószert termesztett az esztergomi férfi

Egy rakás kábítószert termesztett az esztergomi férfi

Tartozott a dílernek, ezért beállt kábítószer-termesztőnek az az esztergomi férfi, aki ellen vádat emelt az ügyészség. Társa, a díler sem ússza meg.

Jelentős mennyiségű kábítószerrel, forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség két férfivel szemben- A vádlottak az általuk termesztett kábítószer eladásából akartak pénzt szerezni.

A főügyészség közölte: a termesztőt tettesként, társát felbujtóként vádolja. Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék dönt.

Az ügyészség kifejtette, hogy az esztergomi férfi 2013-ban ismerkedett meg szlovákiai lakóhelyű társával, akitől rendszeresen vásárolt marihuánát. Egy idő után a férfi nem tudott fizetni, ezért az eladója megpróbálta rávenni arra, hogy az adóssága fejében a kábítószert Budapesten árulja.

A fogyasztó ezt nem merte elvállalni, ezért a társa ekkor arra kérte, hogy az általa biztosított eszközök és anyagok segítségével eladás céljából hasis kendert termesszen. A férfi ebbe belement, Dágon házat bérelt, az éléskamrát klímakamrává alakította át, majd elkezdte a kendernövény termesztését, amihez a lámpákat, szellőző berendezéseket, magokat, földet, cserepeket, szakkönyveket szlovákiai társa biztosította.

A megbeszéltek szerint a termesztett, majd szárított kábítószert a szlovákiai férfi a fogyasztóinak eladta. Tavaly novemberben aztán a rendőrök lakossági bejelentést követően házkutatást tartottak a házban, ahol 107 tő kendernövényt találtak, amely a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja. A nyomozók a termesztéshez szükséges eszközöket, száradófélben lévő, virágos hajtásvégeket is lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.