Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2019. December 17. 11:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egy sor bűncselekmény miatt ítélték el a zaklató anyát és fiát

Egy sor bűncselekmény miatt ítélték el a zaklató anyát és fiát

Rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen az ügyészség.

A vádlottak a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett járművét festékkel leöntötték, udvarukba elpusztult macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a vádlottakban ismeretlen okból azt gondolták, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, meghatározóvá vált, és ezért elhatározták, hogy azt megbosszulják a sértetten. Ennek érdekében 2018 május végétől kezdődően 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Elsőrendű vádlott két ismert közösségi oldalon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, ily módon is megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Az elsőrendű vádlott 2019. január 17-én délelőtt a sértett lakóházánál megjelent és az udvarban parkoló kocsit festékkel leöntötte, au autó közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint két papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva. A másodrendű vádlott 2019. február 16-án délután a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe. A másodrendű vádlott a rongálással 2 769 309 forint összegű kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Az Esztergomi Járásbíróság az elsőrendű vádlott nőt, és a másodrendű vádlott férfit is, egyezően végrehajtásában 5-5 évi próbaidőre felfüggesztett 2-2 év fogházbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte a férfit, hogy a sértett részére kártérítésként fizessen meg 2 769 309 forintot.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik azonban fellebbezést jelentettek be. A másodfokú bíróság a vádlottak és a védők fellebbezését elbírálva az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.