Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2013. Július 12. 15:30, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Egyenlítésre készülve…

Egyenlítésre készülve…

Beszélgetés Kondella Péter Rallyversenyzővel, a XIII. Garmin Rally előtt.

A Túra bajnokság negyedik futama közeledik, nincs ok a lazításra, de lehet törekedni, ledolgozni a két pont hátrányotokat és haladni a kategória bajnoki cím felé.

- A lazítás majd a bajnokság után jöhet, addig azon dolgozunk, hogy még gyorsabbak legyünk, és az autónk a lehető legjobb műszaki állapotban legyen. Az első két verseny után 4 ponttal voltunk lemaradva a kategória és csoport első helyétől, de a harmadik futamon sikerült mindkettőt megnyernünk, ezért két pontot lefaragtunk a hátrányunkból. A Salgó rallyra más szemlélettel készültünk, aminek meg lett az eredménye, ezen az úton haladunk tovább, hogy a soron következő futamon ki tudjuk egyenlíteni a lemaradásunkat.

A Bajna - Lábatlan szakasz ismét kihívás elé állíthat Titeket, mint anno pár versenyzőt. Miképp készültök fel a navigátoroddal erre a versenyre?

- Ez a szakasz ebben az irányban pár évvel ezelőtt volt utoljára. Nézünk pár belső felvételt más versenyzőktől, mert egyikünk sem ment még az így megrendezett pályán. A Máriahalom-Szomor gyorsaságin tavaly mentem, ezért a saját belső felvételünket elemezzük, már most tudjuk, hogy a szakasz melyik részén lehet még gyorsulni.

Hidegkuti Balázsék és Ti köztetek folyamatosan megy az adok kapok, és csökken is a pont különbség, mégpedig a javatokra. Mi történt az autóval, s veletek, hogy így közeledtek az első hely felé?

- Balázs jó pilóta, és ahogy beszélgettünk velük, jó az összhang az autóban, ezért komoly ellenfélnek számítanak. Ezért még jobban motiválva érezzük magunkat, hogy kihozzuk az autónkból és magunkból is a maximumot. Az autón végeztünk egy „kis” optimalizálást, valamint Arnolddal másképp írunk itinert, mint eddig. Ezeknek köszönhetően jelentősen tudtunk gyorsulni, de ez még csak az első lépések egyike. A futómű beállítást nagyon nem tudtuk eddig eltalálni, ezért a verseny előtt tartunk egy tesztnapot, ahol ennek a beállításnak szenteljük az időnket. Még mindig van sok olyan kanyar, ahol az autó többre képes, mint amit ki tudok hozni belőle, és sok olyan féktáv, ami lehetne rövidebb. Ezeken is próbálunk javítani.

A Máriahalom - Szomor szakasz igazán tempósnak ígérkezik. Ti milyen gumikkal és fékkel álltok neki a gyorsoknak? Miképp lehet beosztani 52,5km-re és az etap szakaszokra a gumikat s fékeket?

A gumik és fékek ugyanazok, mint eddig. Úgy érzem, ezeken nem érdemes változtatni, mert beváltak. Inkább a jó beállításokra és a pályafelírásra fektetünk nagyobb hangsúlyt.

Köszönet a Támogatóknak a segítségért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:52, péntek | Sport

Nem bírtak az angolok a dánokkal

A legutóbb döntős angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott a három éve elődöntős dán csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

2024. Június 21. 07:50, péntek | Sport

Spanyol győzelem és a továbbjutás a B csoport rangadóján

A spanyol válogatott végig fölényben játszva 1-0-ra nyert a címvédő olasz csapat ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának rangadóján, és két forduló alatt hat pontot gyűjtve továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

2024. Június 20. 16:43, csütörtök | Sport

Nagy Ádám: bízunk benne, hogy győzelem esetén kapunk segítséget odafentről

Nagy Ádám szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak saját magukkal szemben továbbra is elvárás a továbbjutás, ehhez vasárnap nyerni kell Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Június 20. 08:05, csütörtök | Sport

Szoboszlai: visszajutottunk oda, hogy magyarként matekoznunk kell