Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Március 23. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egyházi fenntartásba kerül a zeneiskola

Egyházi fenntartásba kerül a zeneiskola

A képviselők megtárgyalták az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola fenntartóváltási kezdeményezését is csütörtökön.

A zeneiskola növendékeinek, szüleinek és tanárainak túlnyomó többsége egyaránt támogatta azt, hogy az eddigi állami fenntartó helyett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának fenntartása alá kerüljön az intézmény.

Az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Udvardyné Pásztor Ágnes levélben jelezte – a tulajdonos Esztergom Város Önkormányzatának – a Zeneiskola nevelőtestületének véleményét. A tanárok egy szavazat hiányában majdnem 100 százalékban támogatják a fenntartóváltást.

A zenede igazgatója levelében felsorolta, hogy milyen előnyökkel járhat, ha fenntartóváltás történik és azt szeretnék, ha mindenki megelégedését szolgálná a változás.

A testület elfogadta a művészeti iskola indokait, így 2020. szeptember 1-től egyházi fenntartás alatt működhet tovább az intézmény.

Vigh László (LMP) képviselő módosító indítványt nyújtott be a napirendhez, melyben a fenntartóváltás helyett évi 20 millió forint önkormányzati támogatást javasolt a zeneiskolának. A javaslatot benyújtó azonban nem volt jelen az ülésen és a módosító felvetését a jelen lévő képviselők közül csak Nyíri Attila támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.