Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2018. Január 16. 22:04, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Egyre népszerűbbek a makep-up You tuberek

Egyre népszerűbbek a makep-up You tuberek

A YouTube, mint videó megosztó portál már 13 éve működik és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Régebben, ha valaki zenét szeretett volna hallgatni, rögtön a YouTube keresőjébe pötyögte be az előadót, ám manapság már rengeteg más dologra is lehet használni, mint zenehallgatásra. Találunk ott vicces videókat, akár teljes filmeket, főzős videókat és egyre népszerűbbek azok a csatornák, ahol fiatalok osszák meg mindennapjaikat velünk.

Honnan ered a YouTuberkedés?
Ez az egész trend Amerikából indult, ahol már teljesen átlagos, ha valaki végig vonul az utcán, kamerával a kezében, ahogy magát veszi és beszél bele. Itt, hazánkba még furcsán néznek rájuk a járókelők, de ők mit sem törődnek ezzel, követik az amerikai divatot. Eleinte csak lányok YouTuberkedtek, mostanában azonban több fiatal fiú is kamerával a kezében éli mindennapjait és tölti fel az internetre az abból összevágott kisfilmet.

Gyűjtik a követőket, válaszolnak a kommentekre és eleget tesznek a legtöbb kérésnek. Azok a fiatal lányok, akik pedig a sminkről, az öltözködésről, a hajápolásról beszélnek, azok a Beauty guruk, akik folyamatosan megosszák velünk tapasztalataikat. A rangsor legtetején áll FollowAnna, akinek mostanra már 225 742 feliratkozója, összesen 280 videója található fent az interneten. Hihetetlen igaz? A szőke lány, sűrűn rukkol elő Haul videóival, melyben megmutatja, miket vásárolt mostanában, illetve ezekkel a termékekkel kapcsolatban elmondja tapasztalatait is nekünk. Humoros, vicces stílusának köszönhetően videói pörgősek és vidámak, valószínűleg ezért szeretik őt ennyire sokan. Igen ismert Beauty guru még Csizmadia Gabriella, aki igen fiatalon, 13 évesen töltötte fel első videóját a YouTube-ra. Mára már 384 videót tekinthetünk meg tőle és közel 150 000 feliratkozóval rendelkezik a csatornája. Videóin keresztül megismerhetjük őt és családját, meg tudhatjuk, mi van a táskájában és mik a kedvenc ruhadarabjai. Elvisz minket a fodrászához, illetve megengedi azt is, hogy a családja férfi tagjai is megpróbálják kisminkelni őt.

A mai fiatal lányoknak biztosan nem mond újat Viszkok Fruzsi, AvianaRahl, Karin Dragos, vagy Herczeg Hajnalka neve sem. Ők mind azok a fiatal lányok táborába tartoznak, akik videóik segítségével megmutatják a követőiknek, hogy telt egy napjuk, mit ettek aznap, miket vásároltak és hogy hogy voltak felöltözve. És hogy mi haszna mindennek? Nos a nagy kozmetikai cégek, pl az Oriflame regisztrációval probálja ösztönözni a vásárlást, de a fiatalabb generációt inkább az ilyen fiatal You Tuberek videóival érik el, amiért természetesen fizetnek is a termék bemutatójának.Miket tanulhatunk tőlük?

Egy újabb trend kezdte el a térhódítást a YouTube világában, mégpedig az, hogy az emberek saját csatornát hoznak létre és buzgón gyűjtik a feliratkozókat. Munkájuk ránézésre igazán egyszerűnek tűnhet, hiszen csupán egy YouTube csatornára, illetve egy kamerára van szükségük. Azok a YoTuberek a legfelkapottabbak, akik igazán változatos videókat készítenek nap mint nap. A Beauty csatornák természetesen lányoknak szólnak és nagy részben lányok is készítik ezeket a videókat.

Ezek a lányok, videóikon keresztül tudnak megtanítani minket profin sminkelni, megmutatják, hogyan csináljuk meg tökéletesre a szemöldökünket, megtudhatjuk melyik árnyalatú rúzs áll nekünk a legjobban és hogyan csináljuk meg a frizuránkat, ha éppen valamilyen fesztiválra készülünk. Tapasztalataikat és egy-egy termékről alkotott véleményüket is kifejtik a videóikban, ezzel segítve nekünk, hogy garantáltan olyan terméket vásároljunk, ami másnak már bevált.

Címkék: smink, youtube

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban