Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 05. 07:51, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Egyre több kátyú, egyre több biciklis az utakon

Egyre több kátyú, egyre több biciklis az utakon

Jó látási viszonyok mellett lehet közlekedni Komárom-Esztergom megyében, az utakat azonban helyenként mély kátyúk teszik egyenetlenné, melyek balesetveszélyesek. Emellett egyre több a biciklis az utakon.

Az elmúlt 24 órában a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy súlyos, egy könnyű sérüléssel és két anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma derült, illetve felhőtlen idő várható, eső nem lesz. Napközben megélénkül, a Kisalföldön megerősödik a délkeleti, déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-13 fok között valószínű. Késő estére 0, +7 fok közé hűl le a levegő. A magasban erőteljes melegedés kezdődik, ami melegfrontokkal járó tüneteket okozhat: migrén, tompultság jelentkezhet, a feltámadó szél pedig - különösen a Dunántúlon - ingerlékenységet válthat ki.

A tavaszias időben egyre többen ülnek kerékpárra. A kerékpárosok megjelenése a közúti közlekedésben a balesetveszélyt is magában rejti. A rendőrség tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, és sajnos egyre gyakoribbak az olyan esetek is, amikor szándékosan hagyják figyelmen kívül a közúti jelzéseket (pl. tilos jelzésen haladnak át).

A rendőrség ezért kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy tartsák be a szabályokat és figyeljenek magukra, egymásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.