Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 26. 13:25, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egyre több mézet eszünk, de még nem eleget

Egyre több mézet eszünk, de még nem eleget

Bár több mint kétszeresére – évente fejenként 70 dekagrammra – emelkedett az elmúlt években Magyarországon a mézfogyasztás, még mindig lényegesen elmarad az 1,7 kilogrammos európai uniós átlagtól

- mondta a földművelésügyi miniszter a minap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszagyendán, az Európai Mézes Reggeli program idei központi rendezvényén.
Fazekas Sándor a helyi általános iskolában kiemelte: a program célja felhívni a figyelmet a magyar méz fontosságára, valamint az egészséges életmódra. Hozzátette: idén negyedik alkalommal 600 - a tavalyinál 20 százalékkal több -iskolában rendezik meg a programot. Több mint százezer gyermek ismerkedik ezen a napon a méhészettel, jelentőségével és kóstolhat mézet, valamint mézből készült édességeket – tájékoztatott, egyben köszönetet mondott Villás Nóra és Pap Norbert helyi méhészeknek, akik több kilogramm mézet ajánlottak fel a pénteki programhoz.

Magyarországon mintegy 20 ezer család számára jelent megélhetést a méhészet. Az Alföldön, a Közép-Tisza vidékén, Tiszagyendán is sokan foglalkoznak méhészettel – mondta. Magyarország az Európai Unió egyik legjelentősebb méztermelő állama, a kiváló minőséget bizonyítja egyebek mellett, hogy a magyar méz sűrűsége a világon Görögország után a második legnagyobb – számolt be. A magyar akácméz hungarikum és a magyar mézek, mézkészítmények eljutnak Japánba és az Amerikai Egyesült Államokba is – fűzte hozzá. A miniszter a mézet igazi biotermének nevezte, amelyben rengeteg vitamin és ásványi anyag található.

Címkék: fogyasztás, méz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére