Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. December 09. 13:36, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Egyszámjegyű társasági adó, növekvő minimálbér – sajtótájékoztató Esztergomban

Egyszámjegyű társasági adó, növekvő minimálbér – sajtótájékoztató Esztergomban

Az adócsökkentés és a minimálbér-emelésről tartott sajtótájékoztatót Völner Pál országgyűlési képviselő csütörtökön Esztergomban.

A körzet országgyűlési képviselője sajtónak adott tájékoztatójában a kormányzat, illetve a parlamenti többség döntésének előzményeiként arról is beszélt, hogy a szocialista kormányzás idején a felelőtlen gazdálkodás csődközeli állapotba vitte az országot, melynek folyományaként adócsökkentés terén nem lehetett előrelépésről beszélni, illetve a minimálbér emelést csak újabb hitelek felvételéből lehetett megoldani.

Völner Pál rámutatott, hogy a Fidesz-KDNP kormány által most megvalósuló minimálbér- illetve szakmunkás béremelés a rendszerváltás óta egyedülálló módon és mértékben rendezi az alkalmazotti fizetések legalsó határát. Az országgyűlési képviselő elmondta: a minimálbér jövőre 15 százalékkal emelkedik, összege 127 500 forintra nő. A szakmunkás minimálbér is jelentősen, 25 százalékkal nő, 161 ezer forint lesz. Völner Pál hozzátette: a béremelések 2018-ban folytatódnak: a minimálbér újabb 8 százalékkal emelkedik 138 ezer forint lesz, a szakmunkás minimálbér újabb 12 százalékkal emelkedik és összege 180 500 forint lesz.

A december 8-i sajtótájékoztatón az adócsökkentésről szólva az országgyűlési képviselő többek között kiemelte, hogy a kormányzat a minimálbéremelés munkáltatóknak pluszköltséget jelentő terhét adócsökkentéssel enyhíti, csökkenti.

Völner Pál elmondta, hogy a vállalkozásokat érintő legfontosabb adócsökkentés, hogy januártól egységesen, minden vállalkozásra 9 százalék lesz a társasági adó, mely az unióban a legalacsonyabb, így Magyarország ezzel az egyik legvonzóbb befektetetési országgá válik.
A tájékoztatón adócsökkentés témában még elhangzott: a kisvállalkozói adókedvezmény a duplájára nő; a KATÁ-t – az eddigi félmillió helyett - havi 1 millió forintos bevételig választhatják a vállalkozások. A KIVA értékhatár használhatóságának megemelésével a kormány a gyorsan növekedő középvállalatokat támogatja. A munkáltatói járulékok jövőre 5 százalékponttal, majd 2018-ban további 2 százalékkal csökkennek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.