Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Augusztus 18. 06:37, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Egyszerűbb feltételek mellett lesz igényelhető a CSOK

Egyszerűbb feltételek mellett lesz igényelhető a CSOK

Egyszerűsödnek az otthonteremtési támogatások feltételei, hogy minél többen, minél egyszerűbben vehessék igénybe azokat - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin errőlkedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón beszélt.
A tájékoztatón elhangzott, hogy bővül azoknak a beruházásoknak a köre, amelyre az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető, így a mozgáskorlátozottak mellett a látás- és hallássérültek életét megkönnyítő fejlesztésekre is, valamint kültéri lépcső kialakítására, felújítására és külső, elektromos munkálatokra is kérhető - tudattaa családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Az elhangzott bejelentések özött a legfontosabb változás azonban az, hogy jövőben összekötik a családi otthonteremtési támogatási programot és a csok-hitelt az MNB októberben induló Zöld Otthonteremtési Programmal. Amennyiben tehát valaki a jegybank által meghirdetett maximum 70 millió forintos kamattámogatott hitelből energiahatékony új otthont épít vagy vásárol, és teljesíti a gyermekvállalási feltételeket is, akkor az ő csok-hitele teljesen kamatmentes lesz – jelentette be Novák Katalin. A miniszter számítása szerint két gyermek vállalása vagy nevelése esetében ez 10 milliós kamattmentes hitelt jelent, három gyereknél pedig 15 millió forint kamatmentes hitelt lehet felvenni.

Novák Katalin azt mondta, hogy az operatív törzs javaslata szerint az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik majd az elhunyt társadalombiztosítási jogviszonyát, és beszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is.

Hozzátette: emellett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylésekor nem esnek el a lehetőségtől azok, akik ötezer forint alatti köztartozásukat adott időn belül kiegyenlítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV