Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2014. Március 26. 12:40, szerda | Helyi
Forrás: Strigonium közlemény

Egyszerűbb parkolás Esztergomban – fizessen mobillal!

Egyszerűbb parkolás Esztergomban – fizessen mobillal!

Új mobilparkolási rendszer indult Esztergomban. A számos fővárosi kerület mellett 33 vidéki városban alkalmazott szolgáltatás egyszerűbb, rugalmasabb, mobilos parkolást tesz lehetővé.

Mostantól az esztergomi autósok is egyszerűen, telefonjukról küldött sms, vagy hívásindítás révén egyenlíthetik ki a parkolás díját a korábbi tarifákkal megegyező áron. A Gran Parkoló Kft. megállapodást kötött az EME Zrt.-vel, amely a legrugalmasabb mobilparkolási rendszert működteti az országban. A már megszokott fizetési módok – Mpark és készpénzes díjfizetés – továbbra is megmaradnak, az új rendszerrel párhuzamosan működnek. Az e héten hétfőn indított szolgáltatás máris sokan választják, elsősorban azok az Esztergomba látogatók, akik már saját lakhelyükön találkoztak a rendszerrel.

Hogyan működik a mobilparkolás?

A Telenor, a Telekom és a Vodafone által működtetett szolgáltatás nem igényel előzetes regisztrációt, csak az autó rendszámát és a parkolás idejét kell elküldeni a parkoló automatákon található telefonszámra. A telefonszám tartalmazza a parkolózóna azonosítóját is.
A tranzakcióról az autós szöveges üzenetet kap. Ha az autós nem tudja, hogy mennyi ideig parkol, akkor csak a rendszámot kell elküldenie. A parkolás bármikor megszakítható. Az operátorok a tranzakciókat rögzítik, így később is igazolható a fizetés. A szolgáltatás a cégek mobilvásárlásra vonatkozó szabályai szerint vehető igénybe.

Egyszerűbb parkolás Esztergomban – fizessen mobillal!

A parkolójegy megvásárlásakor a rendszám egy központi adatbázisba kerül, s a parkoló őrök elektronikusan ellenőrzik a díjfizetést.

A mobilparkolásról bővebben a www.fizessenmobillal.hu/ weboldalon, illetve a Gran Parkoló Kft. ügyfélszolgálatán, a Deák Ferenc utca 4. szám alatt, ahol további könnyítésként immár bankkártyás fizetésre is lehetőség van.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.