Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 31. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Mónus Márton

Együtt ültetnek fákat az AM és az ITM dolgozói

Együtt ültetnek fákat az AM és az ITM dolgozói

Az Agrárminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkatársai közös önkéntes munkával ültetnek fákat,

szombaton Zambó Péter, az AM és Steiner Attila, az ITM államtitkára egy-egy facsemetét ültetett Budaörsön, a Pilisi Parkerdő területén.

Az esemény helyszínén tartott sajtótájékoztatón az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára elmondta, hogy a két tárca önkéntesei már harmadik alkalommal vesznek részt az erdők minőségének javításában.

E tevékenység is szimbolizálja szerinte, hogy az erdősítés, a klímavédelem ügyét együtt kell képviselnie a két tárcának.

Utalt arra is, hogy az ITM és az agrártárca munkájának közös eredményeként indult el az újszülöttek erdeje program, amelynek révén 2030-ig minden újszülött gyermek után 10 darab facsemetét ültetnek. Eddig 670 hektáron ültettek fákat e program keretében.

Az államtitkár szerint kétmillió hektár erdőre van szüksége Magyarországnak a klímavédelmi rendszere tartópilléreként, egyúttal ugyanannyi energiát kell fordítania a meglévő erdők fenntartására, minőségük javítására, mint az újak telepítésére.

A kormány 2030-ra a 27 százalékos erdősítési arányt kíván elérni - fűzte hozzá Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Kiemelte: fontos beszélni a klímavédelemről, hiszen a szemléletformálás, hogy mindenki tegyen legalább egy keveset a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében, kiemelt feladat.

Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás hatásainak ellensúlyozására egyszerre van szükség a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, az adaptációt, vagyis a folyamathoz történő alkalmazkodást és a szemléletformálást szolgáló intézkedésekre.

Zambó Péter arra biztatott mindenkit, hogy vegyen részt a kormány által októberben indított Zöld konzultációban, ennek keretében mondjon véleményt az erdőtelepítésekről, a hulladékgyűjtés helyzetéről.

Címkék: fa, faültetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára