Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 31. 07:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Éjfélkor lejárnak a tavalyi éves országos és megyei matricák

Éjfélkor lejárnak a tavalyi éves országos és megyei matricák

Lejár szerda éjfélkor a tavaly vásárolt országos és megyei éves autópálya-matricák érvényessége.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. korábbi tájékoztatása szerint az idei évre megváltott éves matricák is 2019. január 31-ig lesznek érvényesek. A díjak az idén nem változnak.

Új matricát az interneten keresztül is lehet vásárolni az https://e-autopalyamatrica.hu/ oldalon. A rendszámot és a díjkategóriát mindig ellenőrizni kell, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjat kell fizetni. Az elektronikus vásárlást a nyugtázó értesítés igazolja.

Az úthasználati jogosultságot a fizetős útszakaszra hajtás előtt meg kell váltani, az e-matrica megvásárlása nem jelent visszamenőleges jogos úthasználatot - figyelmeztetett a NÚSZ.

Az új szabályozás szerint a pótdíjfizetés elkerülhető, ha a jogosultság nélkül fizetős útszakaszra hajtók egy órán belül megváltják az e-matricát.

Az idén bővült a díjköteles utak köre: Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakaszán, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu szakaszán már fizetni kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.