Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2020. Július 07. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

A szórakozó- és vendéglátóhelyeken tartottak ellenőrzést július 4-én éjszaka az esztergomi rendőrök.

Az esztergomi lakosok szubjektív biztonságérzetének fokozása érdekében öt helyen, míg Nyergesújfalu területén három szórakozóhelyen lehetett nagyobb rendőri jelenléttel találkozni ezen a nyári éjszakán. Az egyenruhások mellett ugyanis a civil ruhás nyomozók is megjelentek a népszerű szórakozóhelyeknél július 4-én az esti óráktól egész hajnalig.

Az akciónak a közrend és a közbiztonság fenntartása mellett elsősorban a körözött személyek kiszűrése, a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának ellenőrzésére, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése és felderítése, valamint a külföldi állampolgárok jogszerű tartózkodásának az ellenőrzése volt a célja.
A bűnügyi és rendészeti ellenőrzés során a rendőrök összesen 369 személyt igazoltattak, és 3 főtt állítottak elő, akik hitelt érdemlően magukat igazolni nem tudták.

A közúti közlekedésben résztvevők közül 3 sofőrt figyelmeztettek, a jármű műszaki állapota miatt 4 esetben tettek szabálysértési feljelentést engedély nélkül átalakított jármű, engedély nélküli vezetés, valamint a szórakozóhely nyitva tartásával kapcsolatos szabálysértés miatt. Egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, és egy ittasan közlekedő kerékpárossal szemben is intézkedtek.

A lakosság közbiztonságérzetének javítása érdekében az év során többször lehet számítani hasonló jellegű ellenőrzésekre – közölte a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban