Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2020. Július 07. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

A szórakozó- és vendéglátóhelyeken tartottak ellenőrzést július 4-én éjszaka az esztergomi rendőrök.

Az esztergomi lakosok szubjektív biztonságérzetének fokozása érdekében öt helyen, míg Nyergesújfalu területén három szórakozóhelyen lehetett nagyobb rendőri jelenléttel találkozni ezen a nyári éjszakán. Az egyenruhások mellett ugyanis a civil ruhás nyomozók is megjelentek a népszerű szórakozóhelyeknél július 4-én az esti óráktól egész hajnalig.

Az akciónak a közrend és a közbiztonság fenntartása mellett elsősorban a körözött személyek kiszűrése, a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának ellenőrzésére, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése és felderítése, valamint a külföldi állampolgárok jogszerű tartózkodásának az ellenőrzése volt a célja.
A bűnügyi és rendészeti ellenőrzés során a rendőrök összesen 369 személyt igazoltattak, és 3 főtt állítottak elő, akik hitelt érdemlően magukat igazolni nem tudták.

A közúti közlekedésben résztvevők közül 3 sofőrt figyelmeztettek, a jármű műszaki állapota miatt 4 esetben tettek szabálysértési feljelentést engedély nélkül átalakított jármű, engedély nélküli vezetés, valamint a szórakozóhely nyitva tartásával kapcsolatos szabálysértés miatt. Egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, és egy ittasan közlekedő kerékpárossal szemben is intézkedtek.

A lakosság közbiztonságérzetének javítása érdekében az év során többször lehet számítani hasonló jellegű ellenőrzésekre – közölte a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.