Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2012. Szeptember 11. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Eladná az élményfürdőt a polgármester

Eladná az élményfürdőt a polgármester

Finanszírozási gondjai megoldására ingatlanhasznosítási koncepciót terjeszt a képviselők elé a csütörtöki testületi ülésen Tétényi Éva. A polgármester szerint az élményfürdő eladása középtávon segítene az önkormányzaton.

A városnak finanszírozási gondjai lesznek a második félévben” – fejtette ki Tétényi Éva a múlt heti testületi ülésen. A polgármester akkor hozzátette, hogy Esztergom számláin csupán annyi pénz van, hogy a segélyeket ki tudja fizetni a város. Ehhez még hozzájön az iparűzési adóból származó, nagyjából tízmillió forint. Mindebből azonban nem lehet kifizetni az adósságrendezési költségeket, a tizenkét, állam által átvett intézmény finanszírozását, a béreket és segélyeket, részletezte a polgármester.

Tétényi Éva ezért a csütörtök 17 órától kezdődő testületi ülés nyolcadik pontjaként ingatlanhasznosítási koncepciót terjeszt be az Esztergom önkormányzatának tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló lakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek, valamint beépítetlen földterületek vonatkozásában. A Népszava információi szerint a napirenden akár az Aquasziget Élményfürdő eladásáról is tárgyalhatnak majd a képviselők, a polgármester véleménye ugyanis, hogy az akár hatmilliárd forintot is érő fürdőből befolyó bevétel középtávon segítene a város helyzetén.

A közgyűlés ezzel együtt várhatóan tizenhat nyilvános és egy zárt pontot tárgyal csütörtökön, amikor is a napirenden továbbra is a város költségvetése lesz a fő kérdés.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.