Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 11. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Eladná az élményfürdőt a polgármester

Eladná az élményfürdőt a polgármester

Finanszírozási gondjai megoldására ingatlanhasznosítási koncepciót terjeszt a képviselők elé a csütörtöki testületi ülésen Tétényi Éva. A polgármester szerint az élményfürdő eladása középtávon segítene az önkormányzaton.

A városnak finanszírozási gondjai lesznek a második félévben” – fejtette ki Tétényi Éva a múlt heti testületi ülésen. A polgármester akkor hozzátette, hogy Esztergom számláin csupán annyi pénz van, hogy a segélyeket ki tudja fizetni a város. Ehhez még hozzájön az iparűzési adóból származó, nagyjából tízmillió forint. Mindebből azonban nem lehet kifizetni az adósságrendezési költségeket, a tizenkét, állam által átvett intézmény finanszírozását, a béreket és segélyeket, részletezte a polgármester.

Tétényi Éva ezért a csütörtök 17 órától kezdődő testületi ülés nyolcadik pontjaként ingatlanhasznosítási koncepciót terjeszt be az Esztergom önkormányzatának tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló lakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek, valamint beépítetlen földterületek vonatkozásában. A Népszava információi szerint a napirenden akár az Aquasziget Élményfürdő eladásáról is tárgyalhatnak majd a képviselők, a polgármester véleménye ugyanis, hogy az akár hatmilliárd forintot is érő fürdőből befolyó bevétel középtávon segítene a város helyzetén.

A közgyűlés ezzel együtt várhatóan tizenhat nyilvános és egy zárt pontot tárgyal csütörtökön, amikor is a napirenden továbbra is a város költségvetése lesz a fő kérdés.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.