Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 14. 07:59, péntek | Helyi
Forrás: mti/fotók: lvp

Eladó az élményfürdő – döntött a testület

Eladó az élményfürdő – döntött a testület

Ingatlaneladásokról egyeztek meg az esztergomi képviselők csütörtöki ülésükön, a testület az ingatlanhasznosítási koncepciójában több ingatlant, köztük az Aquasziget élményfürdőt is eladásra kínálja.

A képviselő-testület ülésén 17 előterjesztésből kettőt Tétényi Éva független polgármester vont vissza, a fennmaradók mintegy felét a többségben lévő Fidesz-frakció nem vette napirendre. Elmaradt egyebek között a grémium önfeloszlatásáról, az adósságrendezéssel kapcsolatos kérdésekről és a közterület-felügyelet létszámnöveléséről szóló vita.

Megegyezés született viszont az ingatlanhasznosítási koncepcióról. A város önkormányzatának tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló lakásokra, nem lakás céljára szolgáló helyiségekre, valamint a beépítetlen földterületekre vonatkozó előterjesztés célja az volt, hogy a kezelésükkel, állagmegóvásukkal kapcsolatos költségek ne terheljék a kritikus állapotban lévő költségvetést.

Az ingatlanok hasznosításából és értékesítésből származó bevételre a városnak rendkívül nagy szüksége van. A polgármester az ülésen jelentette be, hogy az államkincstár nem lát lehetőséget az 1,1 milliárd forintról szóló inkasszó felfüggesztésére. Mivel ezt az összeget az Országgyűlés megszavazta a 2012-es költségvetés megalkotásakor, csak törvénymódosítással lenne elérhető az inkasszó leállítása vagy felfüggesztése.

A vitában Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője módosító indítványában azt javasolta, hogy az eladásra kijelölt élményfürdőt vegyék le az áruba bocsátandó ingatlanok listájáról. Mint mondta, ha felépül a közelben tervezett két szálloda, akkor már gazdaságosabban lehet üzemeltetni. Hozzátette: szerinte az egész koncepció megkérdőjelezendő a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben.

Meggyes Tamás (Fidesz) nem értett egyet frakciótársával. Szerinte a nagy értéket képviselő ingatlanra is lehet vevőt keresni, emiatt nem kellene törölni az ajánlati listáról, de azt ő is hozzátette, hogy most nehéz lesz olyan érdeklődőt találni, aki ekkora befektetésre vállalkozna.

A szavazáskor az utóbbi véleményt támogatta a többség, így az esztergomi élményfürdő is az eladandó önkormányzati ingatlanok között szerepel.

Az Aquasziget 3,6 milliárdos beruházással valósult meg, 2005-ben nyitotta meg kapuit.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.