Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 08. 10:01, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Eladó céget hirdetek - hogyan fogjak hozzá?

Eladó céget hirdetek - hogyan fogjak hozzá?

Az ingó és ingatlanpiac mellett külön feltörekvő üzletágat képvisel a cégek adásvételével foglalkozó kereskedelmi szektor.

Napjainkban a nyilvánosan meghirdetett eladó vállalkozások egyre hétköznapibb „árucikknek” számítanak, éppen olyan keresleti és kínálati oldallal, mint bármilyen más hagyományos termék.

Ezzel együtt, aki cégtulajdonosként először foglalkozik ilyen adásvétellel, gyakran nem tudja mi is a teendő, hogyan kell hozzáfogni. Néhány egyszerű lépésben most a legbizonytalanabbak is elboldogulnak a cégeladás rejtelmeivel.

Az eladáshoz a nyilvános adatbázison át vezet az út

A közvélekedéssel ellentétben nem csak a veszteséges, forgalom nélküli, vagy „gyanús” cégektől szokás eladás útján megválni. Éppen ellenkezőleg az évtizedek óta létező, szolid forgalmat bonyolító, kis és közepes méretű nyereséges vállalatok teszi ki az eladó cégek zömét. Vannak olyanok, ahol az ügyvezető, aki többnyire egyben tulajdonos is nyugalomba vonul, és biztos kezekben szeretné látni, amit egy élet munkájával felépített.

Egy másik kategória azoké, akik befektettek egy cégbe, elérték kitűzött anyagi céljaikat, ezért az üzletrész eladás mellett döntenek. Számtalan oka, és magyarázata lehet annak tehát, ha valaki a cégeladás mellett dönt, mint ahogyan annak is, ha valakit cég vásárlás ötlete kezd el foglakoztatni.

A közös minden kategóriában az, hogy mindenki korrekt áron, a lehető leghamarabb akar megfelelő vevőt vagy vásárlót találni. Ehhez a legcélravezetőbb egy nyilvános adatbázis igénybevétele, mint például az uzletresz.com.

Ez a cégértékesítéssel valamint tőkebevonással foglalkozó portál, tulajdonképpen egy cégek adásvételekre specializált hirdetési oldal. A szolgáltatáshoz igénybe vehető tranzakciós tanácsadás, mely ideális a kft formájában működő eladó cégek, azok üzletrészei, valamint vállalkozások eszközállományai eladásához és vételéhez.

Rugalmasan a céghez igazított szolgáltatás

Mivel nincs két teljesen egyforma vállalkozás, így természetes módon eladásra vagy vételre meghirdetni sem lehet teljesen azonos módon ezeket.

A megfelelő partnert kiválasztva a cégtulajdonosok, vállalkozók, befektetők mindannyian megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatáscsomagot legyen szó adásvételről, vagy szakértők segítségét felhasználó üzleti tanácsadásról.

Érdemes tehát egy olyan fontos, a vállalkozók életében ritkán előforduló mozzanatnál, mint egy cég eladása, vagy éppen egy működő vállalkozás megvásárlása szakértőkhöz, profikhoz fordulni, így maximalizálva a potenciális üzletfelek számát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT