Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Május 14. 07:33, péntek | Belföld
Forrás: Budakeszi Vadaspark sajtóközlemény

Éld át és örökítsd meg az „Ébredő erdő” pillanatait!

Éld át és örökítsd meg az „Ébredő erdő” pillanatait!

Május végéig meghosszabbítja országos fotópályázatának beküldési határidejét a Budakeszi Vadaspark.

A természetben a legtöbb és legizgalmasabb dolog a tavaszi hónapokban történik. A Budakeszi Vadaspark fotópályázatán a résztvevők az ébredő erdő szépségét, különleges hangulatát és pillanatait mutathatják meg, ahogyan ők látják. A dobogós helyezést elérő pályaművek alkotói értékes nyereményekben részesülnek. Tekintettel az érdeklődésre és az idei késői lombfakadásra, a Budakeszi Vadaspark meghosszabbította a beadás határidejét, így a két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-áig lehet beküldeni. Az eredményhirdetés június 14-én lesz, a nyertes képekből pedig virtuális kiállítás nyílik a Vadaspark közösségi oldalán.

A tavasz az erdei élet leglátványosabb és legizgalmasabb időszakai közé tartozik – a fotópályázat célja ennek megmutatása egy-egy különleges pillanatban, egyéni, kreatív látásmóddal. A pályázaton mindenki részt vehet, aki szeretné megosztani másokkal is áprilisban és májusban, hazánkban, vagy akár külföldön megélt erdei élményeit. A pályázók erdei fák, növények, vadon, vadaskertben, vadasparkban vagy állatkertben élő, városlakó és háztáji állatok fényképével is indulhatnak, a lényeg az, hogy a fő téma, az Ébredő erdő minden esetben központi szerepet kapjon.

Két kategóriában, négy témakörben lehet pályázni

A fotók digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, vagy analóg fényképezőgéppel készülhetnek, de csak e-mailen küldhetők be.

Az ifjúsági kategóriában a 14 és 18 év közötti korosztály, míg a felnőtt kategóriában a 19 éves kor felettiek nevezhetnek makró, állat és növény témakörben.

A fotópályázat különleges kategóriája a Csendvadászat, amely nem csak attól egyedi, hogy korosztályi megkötés nélkül, bárki nevezhet, hanem attól is, hogy itt a téma a mindig zsibongó, vibráló erdőben a csend.

Az elkészült és beküldött alkotások felkerülnek a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalára, ahol a Vadaspark közönségszavazást is hirdet.

A fotópályázat díjazottjait értékes nyeremények várják

A Vadaspark kezdeményezéséhez sok támogató csatlakozott, ezért a dobogós helyezést elérők, a különdíj és a közönségszavazás nyertesei a korábbiaknál több nyereménnyel gazdagodhatnak: többek között két személyre szóló hétvégével a Rotter Lajos Turistaházban, páros belépőjeggyel a Szépművészeti Múzeumba, vagy a Budakeszi Vadasparkba szóló családi belépővel.

A további nyereményekről bővebb információk a Budakeszi Vadaspark oldalán olvashatók.

A nyertes fotókból készült virtuális kiállítást nézhet majd a közönség a Budakeszi Vadaspark Facebook oldalán.

A fotópályázat fontos tudnivalói:

● A fényképek kizárólag a pályázat időtartama alatt készülhetnek (2021. április 19-május 30.).
● A fotókkal kapcsolatban helyszínmegkötés nincs, azok bárhol Magyarországon vagy külföldön is készülhetnek.
● A fotók kizárólag JPG/JPEG formátumban, e-mailben küldhetők be.
● Pályázónként 2 db fénykép beküldésére van lehetőség.
● Nevezési díj: 3 500 Ft

Beküldési határidő: 2021. május 30.
Közönségdíj szavazás a Facebook-on: 2021. június 1 – június 13.
Eredményhirdetés: 2021. június 14.

A pályázatokat a jatek@bkvp.hu e-mail címre lehet elküldeni a felhívásban megadott formátumban a kategória, a témakör, és az alkotó nevének megjelölésével. A beküldhető kép mérete maximum 2MB lehet.

Fotók: Budakeszi Vadaspark

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során