Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 08. 07:23, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Elég már a viharból - A fél országban ma is várható felhőszakadás

Elég már a viharból - A fél országban ma is várható felhőszakadás

Tíz megyében és a fővárosban továbbra is készülni kell jelentős esőzésekre. Több helyen viharos széllel, illetve jégesővel járó heves zivatarok is lehetnek. Talán ezúttal minket most elkerül!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a várható felhőszakadás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: felhőszakadás esetén rövid idő alatt lokálisan nagy mennyiségű (általában 20-50 milliméter, de néhol 50 milliméternél is több) csapadék hullhat.

A zivatarokhoz az Alföldön, északkeleten helyenként jégeső, viharos szél is társulhat. Esetlegesen egy-egy hevesebb zivatarban 80 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb méretű (1-2 cm átmérőnél nagyobb) jég is előfordul – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint pénteken a csúcshőmérséklet általában 25 és 29 Celsius-fok között alakul. Késő estére 18-23 fok közé hűl le a levegő. A hétvégén már több napsütésre lehet számítani, s akár 32-33 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.