Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: kemma.hu ,ekart.hu

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.

Az Ekart Ring Esztergom nevű közösségi oldalon egy rövid videó fogadja a látogatót, melyből kiderül, hogy (az amúgy gyerekeknek szóló Kresztergom pálya egyfajta továbbgondolásaként) megvalósuló Ekart Ring Esztergom attrakciót a Grand Hotel Esztergom mélygarázsában találjuk majd. A teremgarázs mínusz harmadik szintjére kialakítandó sportolási, kikapcsolódási lehetőség részleteiről ugyancsak ez a facebookos oldal kínál sok információt.

Az http://ekart.hu-ra mutató opcióra kattintva bemutatják az elektromos gokartok világát. Ezen belül is a háromféle – nemsokára Esztergomban is futó – gépkategóriát: az 5 év feletti gyerekeknek szóló E-Bambini Rental, a maximum 170 centiméter magas gyerekeknek, fiataloknak készített BirelART N-32 Junior E-kart és a felnőtteknek való BirelART N-32 E-kart típusokat. A teremgarázs adta lehetőségek miatt itt nincs hosszútávú egyenes a nagyobb gyorsulásra, a járgányok maximum 40 kilométer/óra sebességgel tudnak majd haladni a pályán.

Mint a honlapon található leírásokból kiderül, ezek a profi gokartok állítható ülésekkel, pedálokkal, hidraulikus fékrendszerrel, felnőtt és junior kategóriában több sebességfokozattal, továbbá természetesen mindhárom változatban biztonsági övvel, fejtámla bukókerettel rendelkeznek, illetve kategóriánként – igazodva a pilóta életkorokhoz, eltérőek a járgányok bizonyos adottságai.

Magáról az ekart világáról azt írják a honlapon, hogy az ekart egy minden korosztálynak szánt, akkumulátorral és elektromos hajtással felszerelt gokart, ami működési rendszeréből adódóan füstmentes, biztonságos és az eddig hagyományos járműben nem tapasztalt gyorsulási élményt ad kicsiknek és nagyoknak. Az Ekart Ring Esztergom csapata a klasszikus gokartozás mellett gyerekfoglalkozásokat, több korosztályt értintő oktatást és tehetségkutatást, nyári tábort, gokart szakkört is kínál majd a sportág, illetve az ezen szórakozási forma iránt érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.