Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: kemma.hu ,ekart.hu

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.

Az Ekart Ring Esztergom nevű közösségi oldalon egy rövid videó fogadja a látogatót, melyből kiderül, hogy (az amúgy gyerekeknek szóló Kresztergom pálya egyfajta továbbgondolásaként) megvalósuló Ekart Ring Esztergom attrakciót a Grand Hotel Esztergom mélygarázsában találjuk majd. A teremgarázs mínusz harmadik szintjére kialakítandó sportolási, kikapcsolódási lehetőség részleteiről ugyancsak ez a facebookos oldal kínál sok információt.

Az http://ekart.hu-ra mutató opcióra kattintva bemutatják az elektromos gokartok világát. Ezen belül is a háromféle – nemsokára Esztergomban is futó – gépkategóriát: az 5 év feletti gyerekeknek szóló E-Bambini Rental, a maximum 170 centiméter magas gyerekeknek, fiataloknak készített BirelART N-32 Junior E-kart és a felnőtteknek való BirelART N-32 E-kart típusokat. A teremgarázs adta lehetőségek miatt itt nincs hosszútávú egyenes a nagyobb gyorsulásra, a járgányok maximum 40 kilométer/óra sebességgel tudnak majd haladni a pályán.

Mint a honlapon található leírásokból kiderül, ezek a profi gokartok állítható ülésekkel, pedálokkal, hidraulikus fékrendszerrel, felnőtt és junior kategóriában több sebességfokozattal, továbbá természetesen mindhárom változatban biztonsági övvel, fejtámla bukókerettel rendelkeznek, illetve kategóriánként – igazodva a pilóta életkorokhoz, eltérőek a járgányok bizonyos adottságai.

Magáról az ekart világáról azt írják a honlapon, hogy az ekart egy minden korosztálynak szánt, akkumulátorral és elektromos hajtással felszerelt gokart, ami működési rendszeréből adódóan füstmentes, biztonságos és az eddig hagyományos járműben nem tapasztalt gyorsulási élményt ad kicsiknek és nagyoknak. Az Ekart Ring Esztergom csapata a klasszikus gokartozás mellett gyerekfoglalkozásokat, több korosztályt értintő oktatást és tehetségkutatást, nyári tábort, gokart szakkört is kínál majd a sportág, illetve az ezen szórakozási forma iránt érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 17. 13:06, kedd | Helyi

Vármegyei gyöngyszemek a Rondellában

2023. október 5-én nyílt meg a Komárom-Esztergom vármegye gyöngyszemei című fotókiállítás a Rondella Galériában, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.