Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 27. 15:07, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Életet mentettek a polgárőrök Esztergomban

Életet mentettek a polgárőrök Esztergomban

Fagyhaláltól mentettek meg egy férfit az esztergomi polgárőrök hétfőn. A járőrök ráadásul egy hóban elakadt kocsihoz is siettek.

Egy kövön ülő férfit vettek észre az esztergomi polgárőrök hétfőn a belvárosban. A járőrök megálltak, hogy megkérdezzék a férfitól, jól van-e. Elmondta, hogy nincs hova mennie éjszaka, de nem sérült meg. A polgárőrök azonnal intézkedtek az ügyben és elhelyezték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat melegedőjében.

Ezt követően rögtön indultak a járőrök a 11. számú főút felé, ahol egy jármű elakadt. Az autómentő kiérkezéséig biztosították a helyszínt, nehogy baleset történjen.

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület sűrített szolgálatokkal igyekszik megelőzni a fagyhalált. Ilyenkor kiemelten figyelnek a polgárőrség tagjai a hajléktalanokra és az egyedül élő idősekre is.

„Kérünk mindenkit, hogy figyeljenek oda az egyedül élő emberekre és a hajléktalanokra! Ha látják, hogy az utcán fekszik valaki, akkor azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot! Előzzük meg a fagyhalált!” – hangsúlyozzák a polgárőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.