Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2018. Február 27. 15:07, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Életet mentettek a polgárőrök Esztergomban

Életet mentettek a polgárőrök Esztergomban

Fagyhaláltól mentettek meg egy férfit az esztergomi polgárőrök hétfőn. A járőrök ráadásul egy hóban elakadt kocsihoz is siettek.

Egy kövön ülő férfit vettek észre az esztergomi polgárőrök hétfőn a belvárosban. A járőrök megálltak, hogy megkérdezzék a férfitól, jól van-e. Elmondta, hogy nincs hova mennie éjszaka, de nem sérült meg. A polgárőrök azonnal intézkedtek az ügyben és elhelyezték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat melegedőjében.

Ezt követően rögtön indultak a járőrök a 11. számú főút felé, ahol egy jármű elakadt. Az autómentő kiérkezéséig biztosították a helyszínt, nehogy baleset történjen.

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület sűrített szolgálatokkal igyekszik megelőzni a fagyhalált. Ilyenkor kiemelten figyelnek a polgárőrség tagjai a hajléktalanokra és az egyedül élő idősekre is.

„Kérünk mindenkit, hogy figyeljenek oda az egyedül élő emberekre és a hajléktalanokra! Ha látják, hogy az utcán fekszik valaki, akkor azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot! Előzzük meg a fagyhalált!” – hangsúlyozzák a polgárőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban