Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Életfogytiglanra ítéltek két férfit, akik megölték ismerősüket

Életfogytiglanra ítéltek két férfit, akik megölték ismerősüket

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik még 2010-ben megölték egy ismerősüket - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A vádlottakat a bíróság társtettesként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt ítélte életfogytig tartó fegyházbüntetésre; az elsőrendű vádlott a legkorábban 25 év, a másodrendű vádlott pedig 30 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

A vád szerint a sértett és a két elkövető egyaránt érdeklődött a szerepjáték és a harcművészetek iránt, innen ismerték egymást. Az elsőrendű vádlott és a sértett közösen követett el bűncselekményeket, jellemzően főként külföldiek által kedvelt fürdők, szállodák öltözőszekrényeiből loptak el különböző értéktárgyakat.

Az elkövetők azonban egy elszámolási vita miatt úgy döntöttek, megölik a sértettet, ezért egy újabb lopás tervére hivatkozva elcsalták a Nagy-Kevély hegyhez, ahol a másodrendű vádlott legalább háromszor megszúrta őt. A sértett a helyszínen meghalt.

A törvényszék közleménye szerint a bíróság "tényként tekintett a vádlottak antiszemita nézeteire is, illetve arra, hogy a sértett az identitását fölvállalta és a vádlottaknak a vállalkozásuk beindításához nyújtott kölcsönt visszakérte".

Az ítéletet a bíróság a vádlottak távollétében hirdette ki. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be. A bíróság elrendelte az eddig bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.