Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 24. 12:55, kedd | Belföld
Forrás: mti

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki 2016 januárjában brutálisan végzett ismerősével a Somogy megyei Lad községben - tájékoztatta a bíróság kedden az MTI-t.

Az írták: az 54 éves vádlott közös italozást követően egy vélt sérelem miatt támadt ismerősére. Áldozatát téglával fejbe vágta, többször fejbe rúgta, majd a fejére és a mellkasára taposott. Miután a sértett életjeleket már nem mutatott, a holttestét benzinnel leöntötte és meggyújtotta, a maradványokat elásta.

A bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és zaklatásban mondta ki bűnösnek. Utóbbi miatt azért marasztalták el, mert a községben lakókat megfenyegette, hogy megöli őket és gyermekeiket, felgyújtja a házaikat. A vádlott a fogva tartása alatt a büntetés-végrehajtási intézeti őreit is életveszélyesen megfenyegette. A férfi büntetéséből legkorábban harminc év után bocsátható feltételesen szabadságra.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott tudomásul vette, a védő és az ügyész fellebbezett ellene, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni