Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 02. 19:09, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Életmentésben is továbbképezték magukat polgárőreink

Életmentésben is továbbképezték magukat polgárőreink

Közös oktatáson vett részt Esztergom-Kertváros, Esztergom illetve Szomor polgárőrsége szombaton.

Február másodikán Esztergom-Kertvárosban a kertvárosi polgárőrség újonnan átadott irodájában került sor egy olyan taggyűlésre, melyre meghívást kapott az esztergomi, illetve szomori polgárőrség is.

Mivel nem egy szokványos taggyűlésről volt szó, ezért oktatási céllal vendég volt Néveri Péter Edvárd őrnagy az Esztergomi Rendőrkapitányság KMB-s alosztály vezetője, aki baleseteknél történő helyszín biztosítást, forgalom terelést, irányítási karjelzéseket oktatott a három csapat részére.

Továbbá szintén tiszteletét tette Gódor András a GA Medic Emergncy Service tulajdonosa, aki baleseteknél előforduló helyzetekre oktatta a tagságot.

Szóba került a sérültek mozgathatósága, mikor milyen helyzetekben, milyen módon lehet, illetve szabad a sérültet vagy sérülteket mozdítani, mely eseteknél szabad vagy kell az autóból eltávolítani.
Gyakorlati bemutatásra, illetve szimulálásra is sor került.

Támogatásként kaptak a polgárőrök négy nyakrögzítőt, melyet rögtön be is mutatott a csapatoknak, majd a helyes felhelyezést, illetve használatot is bemutatta.
„Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást illetve az oktatást! Bízunk benne, hogy a gyakorlatban minél kevesebbszer kell majd hasznosítani azokat a dolgokat, melyeket kettőjüktől kapott a három csapat” – írták a polgárőrök.

Még több fotó ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT