Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2017. Február 07. 07:53, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Elfogadta Esztergom intézkedési tervét az Állami Számvevőszék

Elfogadta Esztergom intézkedési tervét az Állami Számvevőszék

Az intézkedési terv rendelkezései összhangban vannak az Állami Számvevőszék jelentésében foglalt javaslatokkal és megállapításokkal.

Az "Önkormányzati adósságrendezés ellenőrzése - Esztergom Város Önkormányzata adósságrendezési eljárásának című számvevőszéki jelentésében szereplő javaslatok alapján elkészült intézkedési tervet elfogadta az Állami számvevőszék. Ezzel végleg lezárulhat a 2010-2014 közötti időszak Esztergom számára. Az Állami Számvevőszék a 2016 decemberében nyilvánosságra hozott Esztergom Város Önkormányzata adósságrendezési eljárásának ellenőrzéséről készült jelentés megállapításaira elkészített intézkedési tervet ítélte megfelelőnek.
Az ÁSZ jelentés arra adott választ, hogy az adósságrendezési eljárás megindítása, lefolytatása szabályszerű volt-e, az önkormányzat gazdálkodása az adósságrendezési eljárás alatt megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak; az eljárás szereplői – kiemelten a pénzügyi gondnok – a jogszabályokban foglaltak szerint jártak-e el az adósságrendezés során. A lefolytatott eljárás elérte-e a törvényben kitűzött célokat; azaz az önkormányzat teljesítette-e kötelező feladatait, a hitelezők követelését vagyonarányosan kielégítette-e, helyre állt-e fizetőképessége.
Az ÁSZ az adósságrendezési eljárás rendszerének ellenőrzése során a pénzügyi és vagyongazdálkodás területén feltárt szabályszerűségi hibák megszüntetésére fogalmazott meg javaslatokat a polgármester és a jegyző számára.
Az ÁSZ törvény előírása alapján 2011-től az ellenőrzött szervezeteket intézkedési terv készítési kötelezettség terheli, melynek a jogszabályban meghatározott határidőig kell eleget tenniük. Az érintett önkormányzat intézkedési tervét az ÁSZ a szakmai kontrollt követően megfelelőnek találta, az intézkedési tervek rendelkezései összhangban álltak az ellenőrzés során tett intézkedést igénylő megállapításokkal, javaslatokkal.

Az ÁSZ Elnöke levélben tájékoztatta a polgármestert az intézkedési terv megfelelőségéről, egyben felhívta az ellenőrzött szervezet vezetőjének a figyelmét, hogy az intézkedési terv végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti. Az ellenőrzésről készített, 16199 számú ÁSZ jelentés az interneten a https://asz.hu/storage/files/files/%C3%96sszes%20jelent%C3%A9s/2016/16199.pdf?ctid=762 linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco