Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 02. 05:05, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH

Elismerést kaptak térségünk polgárőrei Esztergomban

Elismerést kaptak térségünk polgárőrei Esztergomban

Polgárőr Napot tartott Esztergomban szerda délben az Országos Polgárőr Szövetség. Az eseményen Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyék polgárőrei vettek részt.

Az OPSZ elnöksége a „Polgárőr Község” kitüntető címet adományozta megyénkből Bakonysárkány településnek.

A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben részesült Nagy Aladár, a Dadi Polgárőr Egyesület elnöke és Bende Jenő, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület polgárőre.

Jutalomban részesült Sujbert Gábor, a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület elnöke, Bognár Lajos, a Kömlőd Községi Polgárőr Egyesület elnöke, Szíjgyártó Csaba Gábor, a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Szűcs Attila, az Ácsi Polgárőr Egyesület elnöke.

Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Sárkányölő Szent György Emlékérmet adományozta Benedek Istvánnak és Hók Gyulának, a nagyigmándi Polgárőr Egyesület tagjának.

Kun Csaba polgárőr, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst fokozatát kapta, belügyminiszteri elismerésként. Gratulálunk mindannyiuknak!

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a jelenlévőket, és örömmel adta hírül, hogy sikerült megduplázni azt az alapot, melyet 600 ezer forint hozzájárulással indított útjára a megye még áprilisban, hogy segítsék a polgárőrség működését és a szükséges védőfelszerelések beszerzését a járvány idején. Az 1,2 millió forintosra nőtt alap tovább bővíthető a 1740009-20032661 számlaszámra juttatott támogatásokkal – számolt be az eseményről a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Címkék: elismerés, polgárőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT