Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2020. Július 02. 05:05, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH

Elismerést kaptak térségünk polgárőrei Esztergomban

Elismerést kaptak térségünk polgárőrei Esztergomban

Polgárőr Napot tartott Esztergomban szerda délben az Országos Polgárőr Szövetség. Az eseményen Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyék polgárőrei vettek részt.

Az OPSZ elnöksége a „Polgárőr Község” kitüntető címet adományozta megyénkből Bakonysárkány településnek.

A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben részesült Nagy Aladár, a Dadi Polgárőr Egyesület elnöke és Bende Jenő, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület polgárőre.

Jutalomban részesült Sujbert Gábor, a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület elnöke, Bognár Lajos, a Kömlőd Községi Polgárőr Egyesület elnöke, Szíjgyártó Csaba Gábor, a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Szűcs Attila, az Ácsi Polgárőr Egyesület elnöke.

Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Sárkányölő Szent György Emlékérmet adományozta Benedek Istvánnak és Hók Gyulának, a nagyigmándi Polgárőr Egyesület tagjának.

Kun Csaba polgárőr, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst fokozatát kapta, belügyminiszteri elismerésként. Gratulálunk mindannyiuknak!

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a jelenlévőket, és örömmel adta hírül, hogy sikerült megduplázni azt az alapot, melyet 600 ezer forint hozzájárulással indított útjára a megye még áprilisban, hogy segítsék a polgárőrség működését és a szükséges védőfelszerelések beszerzését a járvány idején. Az 1,2 millió forintosra nőtt alap tovább bővíthető a 1740009-20032661 számlaszámra juttatott támogatásokkal – számolt be az eseményről a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Címkék: elismerés, polgárőr

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.