Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 09. 05:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elismerték térségünk polgárőreinek munkáját - FOTÓGALÉRIA

Elismerték térségünk polgárőreinek munkáját - FOTÓGALÉRIA

Megtartotta szombaton beszámoló közgyűlését a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Csépen. Az eseményen ismerték el a kimagasló munkát végző polgárőröket.

Az eseményen nagy létszámmal vettek részt az egyesületi elnökök, akik mellett meghívást kapott még a gyűlésre Popovics György a Komárom-Esztergom megyei Közgyűlés elnöke, Farkas Gábor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány, Markos György az OPSZ külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese, Muzslai László tűzoltó százados, a Komárom-Esztergom Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében.

A közgyűlés megtárgyalták és elfogadták a polgárőrök a tavalyi pénzügyi és szakmai beszámolókat, a 2018-as felügyelőbizottsági jelentést, valamint elfogadták az idei költségvetési tervezetet és a szakmai munkatervet is.

A szakmai beszámolókat követően a meghívott vendégek méltatták a szövetség, valamint a tagegyesületek által végzett önkéntes munkát, mellyel nagymértékben hozzájárultak a megye közbiztonságának megszilárdításában.

Ezt követően került sor a jutalmak átadására melyeket az OPSZ részéről Markos György külkapcsolatokért felelős elnökhelyettes, illetve Kun Csaba a KEMPOSZ elnöke adott át.

A Polgárőrségért végzett áldozatos munkájának elismeréseként, a „Polgárőr
Érdemkereszt” Arany fokozata kitüntetést vehette át Popovics György a Komárom-Esztergom megyei Közgyűlés elnöke.

Kitüntették Paksi Józsefet is, aki 24 éve alapította Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesületet. Azóta is az egyesület elnöke. Munkájával hozzájárult a megye és szűk környezete közbiztonságának erősítéséhez. Elismerésként a „Polgárőr Érdemkereszt” Arany fokozatát vehette át.

Takács Zuzana, a Kisbéri Polgárőr Egyesület tagja, a lovas csoport vezetője, aki polgárőrként rendszeresen képviseli megyénket az országos rendezvényeken. Nemcsak az erdőkön, mezőkön és földutakon látnak el rendszeresen szolgálatot, de gyakran tart lovasbemutatókat Gandalf nevű lovával az ország egész területén. 2018-ban elnyerte az „Év Lovas Polgárőre” címet. Ő az első hölgy, aki magáénak tudhatja e rangos elismerést. Munkája elismeréseként most a „Polgárőr Érdemkereszt” Ezüst fokozatát vehette át.

Nagy Aladár a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség titkára, a Dadi Polgárőr Egyesület elnöke és alapítója. Munkájával és szakmai tudásával nagyban hozzájárul a Megyei Szövetség működéséhez. Gyakran nyújt szakmai segítséget az alakuló egyesületek részére. Munkája elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” ezüst fokozatát vehette át.

Németh Zsolt 10 éve a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület tagja. Önálló polgárőr szolgálat mellett rendszeresen lát el rendőr-polgárőr szolgálatot a komáromi rendőrkapitányság munkatársaival.
Munkája elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” ezüst fokozatát vehette át.

Polgár Piroska 7 éve polgárőr, ez idő alatt hatalmas kapcsolat rendszere alakult ki, polgárőrökkel és rendőrökkel. Heti rendszerességgel lát el szolgálatot rendőrrel közösen. Iskolaidőszakban napi rendszerességgel segíti a gyermekek biztonságos átkelését az úttesten. 2018-ban a csatkai búcsúban ő volt a polgárőrök éjszakai parancsnoka. A Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület alelnöke. Munkája elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” Bronz fokozatát vehette át.

Mészáros Tamás 21 éve tagja a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesületnek, 2015 óta
az egyesület titkára. Az elmúlt időszakban az egyesület által biztosított rendezvények végrehajtásában, a színvonalas lebonyolításban vállalt vezető szerepet, mellyel nagymértékben segíti az elnök munkáját. Rendszeresen közreműködik a helyi általános iskolában évente két alkalommal megrendezésre kerülő kerékpáros vetélkedő lebonyolításában. Hozzáállása, a polgárőrség iránti elkötelezettsége példaértékű. Munkája elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” Bronz fokozatát vehette át.

Pekács István hosszú évek óta a Bakonysárkány Község Polgárőr Egyesület tagja. Napi szinten lát el szolgálatot, mivel ő végzi az iskolaposztos szolgálatokat. Pozitív hozzáállásával segíti az egyesület munkáját. Munkája elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” Bronz fokozatát vehette át.

A jutalmak átadása után egy finom ebéd várta a közgyűlés résztvevőit. Az ebéd közben és azt követően, kötetlen beszélgetés alakult ki a teremben. Természetesen ennek is a polgárőrség fejlődése és a jövőre megfogalmazott feladatok végrehajtása volt a témája – számoltak be minderről a polgárőrök oldalukon.

FOTÓGALÉRIA ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT