Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 01. 08:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a Deák téri kettős gyilkosság rablással és garázdasággal vádolt résztvevőit

Elítélték a Deák téri kettős gyilkosság rablással és garázdasággal vádolt résztvevőit

Felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Deák téri, két évvel ezelőtti kettős emberöléssel kapcsolatos ügy garázdasággal és rablással vádolt résztvevőit csütörtökön

- közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel. A közleményben emlékeztettek: három férfi - az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottja -, valamint a hatodrendű terhelt 2020 májusában a Deák téren tartózkodott, ahol utóbbi elvett egy hangszórót a gördeszkapálya közelében lévő társaság egyik tagjától. Amikor a társaság vissza akarta szerezni azt, a három férfi rájuk támadt, egyiküket késsel meg is sebesítették, majd egy elhaladó rendőrautó miatt a vádlottak elfutottak a helyszínről.

Később a három férfi és egy másik - ittas állapotban lévő - társaság is felfigyelt két dulakodó emberre, akik közül az egyik az ötödrendű vádlott volt. A másik csoport tagjai - köztük a fiatalkorú negyedrendű vádlott - bekapcsolódtak a dulakodásba, majd miután az ötödrendű vádlott és ismerőse távozott a helyszínről, a társaság az első-, a másod- és a harmadrendű terhelttel csapott össze. A dulakodásban két férfi - a negyedrendű vádlott testvére és egy ismerőse - meghalt.

A Fővárosi Törvényszék előtt a csütörtöki előkészítő ülésen a negyed-, az ötöd- és a hatodrendű vádlott az ellenük folytatott eljárásban beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság mindegyikük nyilatkozatát elfogadta, és a hatályos eljárásjogi szabályok szerint nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem pedig a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le - írták.

Tudatták: a bíróság a negyed- és az ötödrendű vádlottat társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság miatt 300 ezer, illetve 400 ezer forint pénzbüntetésre, a hatodrendűt pedig társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt 1 év 8 hónap - 3 évre felfüggesztett -, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó büntetésre ítélte.

Az ítélet az előbbiek esetében jogerős, míg a hatodrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott eljárása tárgyaláson folytatódik, amelynek időpontjáról a bíróság később határoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.