Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2022. Március 24. 11:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Elítélték a férfit, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát

Elítélték a férfit, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát

Öt év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához - tájékoztatta a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-t.

A miskolci férfi 2020 augusztusában, éjszakai szórakozás után hazatért, majd depressziós állapotba került, és "terápiás mennyiségben" nyugtatót vett be - írták. Ezután kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. Az asszony igyekezett lebeszélni szándékáról, és a 112-es segélyhívón segítséget kért. A diszpécser elmondta, hogy először a rendőrök érkezni, utána pedig a mentők.

A vádlott ezt meghallva úgy döntött, a rendőrökkel fogja magát lelövetni, ehhez eljátssza, hogy késsel fenyegeti élettársát. Az időközben megérkező rendőröknek a férfi odadobta töltetlen és működésképtelen gáz-riasztófegyverét, majd egy konyhakést élettársa nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a férfit.

A törvényszék a vádlottat állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt ítélte 5 év szabadságvesztésre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

Címkék: ítélet, miskolc, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:04, péntek | Kék hírek

Gyerekeknek adott drogot egy esztergomi díler

Kábítószer-kereskedelem miatt ítélte az Esztergomi Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetésre azt a férfit, aki egy lánynak és fiatalkorú férfinak adott át kábítószert fogyasztásra.

2022. Június 24. 08:02, péntek | Kék hírek

Már börtönben ült, mire kiderült, hogy cserbenhagyó is

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettes ellen indult, aki segítségnyújtás elmulasztásának bűntettét követte el.

2022. Június 23. 16:08, csütörtök | Kék hírek

Lopott kocsiban bukott le droggal

Most fejezték be a rendőrök a 29 éves fiatalemberrel szemben folytatott büntetőeljárást, akit egy ügyben négy különböző bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg.

2022. Június 23. 11:03, csütörtök | Kék hírek

Elítélték az ismerőseitől több mint százmillió forintot kicsaló férfit

Nem jogerősen 7 év börtönre ítélte és kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság szerdán azt a férfit, aki magát pilótának kiadva több mint százmillió forintot csalt ki alkalmi ismerőseitől és azok hozzátartozóitól