Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2020. Május 28. 15:08, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészségnek az ellen a férfi ellen, aki bombariadóval akart kárt okozni munkáltatójának.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21-én telefonon arra akart rábírni egy 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit – közölte az ügyészség.

A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a vádlott a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körül a gyermekotthonból felhívta a vádlott által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így körülbelül 10 millió forint kár keletkezett.

A férfi letartóztatását a bíróság 2019. június 24-én rendelte el. Az ügyészség és a vádlott a nyomozás során egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. A vádiratban pedig arra tett indítványt a vádhatóság, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyezséget hagyja jóvá, ezért a férfit 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A bíróság csütörtökön előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott beismerő vallomást tett, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amelyre figyelemmel a bíróság az egyezséget jóváhagyta, és a vádlottat 1 év 11 hó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint az elkövetéshez használt mobiltelefont elkobozta – tette hozzá az ügyészség.

Korábbi cikkek:

Idős bácsit ütött le, majd rabolt ki egy férfi Esztergomban

Tintasugaras nyomtatóval készült jogosítványt adott a rendőröknek

Pálinkát, szerszámokat és vízcsapot is lopott

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.