Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2020. Május 28. 15:08, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészségnek az ellen a férfi ellen, aki bombariadóval akart kárt okozni munkáltatójának.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21-én telefonon arra akart rábírni egy 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit – közölte az ügyészség.

A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a vádlott a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körül a gyermekotthonból felhívta a vádlott által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így körülbelül 10 millió forint kár keletkezett.

A férfi letartóztatását a bíróság 2019. június 24-én rendelte el. Az ügyészség és a vádlott a nyomozás során egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. A vádiratban pedig arra tett indítványt a vádhatóság, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyezséget hagyja jóvá, ezért a férfit 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A bíróság csütörtökön előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott beismerő vallomást tett, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amelyre figyelemmel a bíróság az egyezséget jóváhagyta, és a vádlottat 1 év 11 hó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint az elkövetéshez használt mobiltelefont elkobozta – tette hozzá az ügyészség.

Korábbi cikkek:

Idős bácsit ütött le, majd rabolt ki egy férfi Esztergomban

Tintasugaras nyomtatóval készült jogosítványt adott a rendőröknek

Pálinkát, szerszámokat és vízcsapot is lopott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.