Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2020. Július 03. 13:34, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték a visszaeső férfit, aki ököllel ütötte tízéves kislányát

Elítélték a visszaeső férfit, aki ököllel ütötte tízéves kislányát

Jogerősen döntött a bíróság a 2 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett börtönbüntetésről.

Az Esztergomi Járási Ügyészség védekezése képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2018. december 2-án este dorogi otthonukban vacsora közben ingerültté vált, és a 2008. június 14-án született kiskorú lányát egy alkalommal ököllel a bal szeménél a fején megütötte. A gyermek életkoránál fogva védekezésre képtelen volt a vádlott támadásával szemben – közölte az ügyészség.

A vádlott általi ütés hatására kiskorú sértett koponyazúzódást, valamint a bal oldali felső szemhéján a bőrszövetek közötti vérbeszűrődést szenvedett el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak, súlyosabb sérülés okozására a vádlott által tanúsított magatartás nem volt alkalmas.

A férfi vádlott visszaesőnek minősül, korábban kiszabott szabadságvesztésből 2016-ban szabadult.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 10 hónap, 2 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A döntés jogerős, a büntetővégzést az ügyész is tudomásul vette.

Korábbi cikkek:

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a csolnoki emberölés ügyében

Elítélték az interneten kokaint vásárló férfit

Mobillopásért is rácsok mögé lehet kerülni

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.