Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 21. 18:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték az élettársát és kétéves gyermekét meggyilkoló férfit

Elítélték az élettársát és kétéves gyermekét meggyilkoló férfit

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2018 őszén megölte élettársát és annak kétéves gyermekét

- tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t. A férfi feltételesen sem bocsátható szabadságra.

A közlemény szerint a vádlottat több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el; a táblabíróság a jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A tényállás szerint 2018 szeptemberében a nő közölte az akkor 40 éves férfival, hogy szakítani akar vele és új életet szeretne kezdeni kisfia édesapjával.

A vádlott ezt nem tudta elfogadni és feldolgozni, üzeneteket írt a nőnek, aki azonban a közeledését határozottan elutasította, de abba beleegyezett, hogy a férfi személyesen búcsúzzon el tőlük.

Szeptember 27-én a férfi meglátogatta a sértetteket. A nő fejfájásra panaszkodott, ezért a vádlott mintegy negyedóráig masszírozta a fejét, majd hirtelen megragadta a nyakát és megfojtotta élettársát. A szobába akkor ment be a kétéves gyermek, akit a férfi két késszúrással megölt.

A táblabíróság határozatának indoklása szerint a kirívóan súlyos bűncselekmény elkövetése során tanúsított embertelenség és kegyetlenség miatt más büntetés a férfi ügyében szóba sem kerülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.