Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2019. Március 07. 07:22, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Elítélték a padon ülő asszonyt erőszakkal kirabló visszaeső bűnözőt

Elítélték a padon ülő asszonyt erőszakkal kirabló visszaeső bűnözőt

Jogerősen 3 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 500 forint vagyonelkobzásra ítélte a bíróság a kertvárosi, 28 éves rablót.

Kirabolt egy padon ülő asszonyt egy erőszakos férfi a buszvégen – írtuk az eset után. Nem sokkal később kiderült, hogy a gyanúsítottnak már régen börtönben kellett volna ülnie, a 28 éves férfi tulajdonképpen szökésben volt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség még 2018. december 12-án emelt vádat rablás bűntette miatt egy kertvárosi férfival szemben, aki az esztergomi buszvégállomáson erőszakkal vette el a sértett készpénzét, táskáját és karikagyűrűjét – közölte az ügyészség.

A 63 éves sértett nő november 1-én este az esztergomi buszvégállomáson egy padon ült, amikor az elkövető beszélgetést kezdeményezett vele, majd kezéből a táskáját kirántotta. A férfi a táskát átkutatta, abból magához vett 500 forintot, amely után lefogta a sértett kezeit, és megpróbálta a sértett ujjairól két karikagyűrűjét lehúzni. A vádlott erővel végül egy gyűrűt szerzett meg, majd az elvett táskával elhagyta a helyszínt.

A sértett segítségért kiáltott, amit a biztonsági őr meghallott. A biztonsági őr az elkövetőre kiáltott, aki ezután visszaadta a sértettnek a táskáját.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 500 forint vagyonelkobzásra ítélje. Az ügyészség indítványozta továbbá azt, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomását fenntartja és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság a szabadságvesztés mértékét 3 év 6 hónapban, míg a közügyektől eltiltás mértékét 3 évben határozza meg.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomását fenntartotta, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság március 6-án 3 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 500 forint vagyonelkobzásra ítélte.
Az ítéletet az ügyész, a vádlott, a védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 12:41, kedd | Helyi

Művészeti alkotást karácsonyra

Az esztergomi Vármúzeumban jártunk, ahol nemrég nyílt meg a IX. Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás és Vásár.

2021. December 07. 08:40, kedd | Helyi

Nincs december közutas gyermekrajzpályázat nélkül

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg „Álomút” címmel országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek.

2021. December 07. 08:19, kedd | Helyi

Jövőre megkezdődhet a lepencei strand felújítása

A Dunakanyar legszebb panorámájú, közkedvelt strandfürdője 2023 végére megújulhat,nemrég ugyanis kiírták a felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, melynek leadási határideje 2022. január 10.

2021. December 06. 14:46, hétfő | Helyi

Dolgozz velünk Esztergom egyik legjobb szállodájában!

A Continental Group üzemeltetésében működő Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom belvárosában, csendes, nyugodt környezetben található, a Prímás-szigeten a Kis-Duna partján.