Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 03. 19:45, szombat | Belföld
Forrás: Index

Elképzelhető, hogy túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán

Elképzelhető, hogy túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán

Rusvai Miklós virológus az operatív törzs ma közölt adataira hivatkozva azt mondta egy interjúban, hogy várhatóan csökkenni fog valamennyi kedvezőtlen statisztikai adat.

Elképzelhető, hogy túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán – mondta Rusvai Miklós virológus az RTL-nek.

Az operatív törzs által közölt adatok szerint az új fertőzöttek száma csökkent az előző naphoz képest szombaton, valamint kevesebben is haltak meg, mint az előző napokban, emiatt folyamatosan csökkenni fog valamennyi kedvezőtlen statisztikai adat – mondta Rusvai Miklós, utalva a következő napokban várható fejleményekre. Hozzátette: vélhetően a halottak száma lesz az, ami a leglassabban és a legalacsonyabb mértékben fog visszaesni az eddigiekhez képest.

Emellett hangsúlyozta azt is, hogy lehetnek megtorpanások a csökkenésben – különösen a húsvéti ünnepek miatt. Ennek következményei körülbelül két hét múlva jelenhetnek meg a statisztikában. De ettől függetlenül javuló tendenciákra lehet számítani.

Ugyanakkor az eredményeket valamelyest visszavetheti az, ha április 19-én kinyitnak az iskolák - vélte a virológus.

Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.