Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2021. Május 12. 09:20, szerda | Belföld
Forrás: Magyar Hírlap

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja

Lapinformációk szerint elkészült a védettségi igazolvány applikációja, mely napokon belül letölthető lesz az alkalmazás boltokból okostelefonra, tabletekre.

Az alkalmazás előnyeit elsősorban a külföldi utazásoknál tapasztalhatjuk majd. A postai úton megküldött plasztikhoz képest az applikációból letöltött kártya több információt mutat majd a regisztrálást követően.
Szerepelni fog, hogy az alkalmazás használója mikor kapta meg a vakcinákat, az első és a második oltás időpontja is látható lesz. Ez amiatt lehet fontos, mert bizonyos országokba a beutazás feltétele a teljes védettség, amely a legtöbb oltóanyag esetében csak mindkét dózis felvétele után számítható. A második oltás után az applikációban frissülni fognak az adatok.
A Magyar Hírlap információi szerint az alkalmazás mutatni fogja a kapott vakcina típusát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.