Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 10. 06:08, szerda | Helyi
Forrás: mti - fotó: illusztráció/pixabay

Elkezdődött a gát építése Nyergesújfalu és Tát között

Elkezdődött a gát építése Nyergesújfalu és Tát között

Elkezdődött egy közel egy kilométeres gát építése a Nyergesújfalu és Tát közötti nyílt ártéri Duna-szakaszon, a létesítmény megteremti a Nyergesújfalu-Dunaalmás öblözet és az ipari park árvízvédelmi biztonságát

– közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel. A főigazgatóság tájékoztatása szerint a beruházásra a kormány az idei költségvetésből 1,5 milliárd forintot, a jövő évi büdzséből pedig 425 millió forintot biztosít.

A védmű első, 120 méteres szakaszán a természetes domborzatot a mértékadó árvízszintet 120 centivel meghaladó magasparttá alakítják. Ezt követően 900 méteren földtöltés építésével biztosítják az árvízvédelmet. A létesítmény megépítéséhez összesen mintegy 60 ezer köbméter anyagot használnak fel.

A gát és a Sándor-patak keresztezésében árvízvédelmi zsilipet és szivattyúállást építenek, valamint a patak torkolati szakaszán egy 30 ezer köbméteres víztározót létesítenek a patakon érkező gyors lefolyású árhullámok miatt.

A kivitelezési munkálatok várhatóan 2021 tavaszáig tartanak. Az árvízvédelmi létesítményt átadása után az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság üzemelteti. A beruházás ideje alatt a munkaterület lehatárolás és anyagbeszállítás miatt várhatóan forgalomterelésekre kell számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.