Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 07. 16:34, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere

Elkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Törvényszéken hétfőn.

Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton. A férfi megütötte a nőt, majd megerőszakolta, egy zsinórral megfojtotta és elvette a mobiltelefonját.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható.

A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.

A vádlott a hétfői tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tesz érdemi vallomást. Személyi körülményeiről annyi derült ki, hogy szakmunkás végzettsége van, többször volt büntetve lopás és garázdaság miatt.

Lichy József, a vádlott védője az előkészítő ülés után újságíróknak azt mondta: az orvosszakértői vélemények között ellentmondások lehetnek, és a DNS nyomok rögzítése is vet fel kérdéseket.

Hozzátette: emberölési ügyekben általában nem hallgathat a vádlott az eljárás végéig, a bizonyítás egy pontján védencének feltehetően meg kell majd szólalnia.

R. Szilveszterről a védő annyit mondott: remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.

A Fővárosi Törvényszék a következő tárgyalást a soroksári futónő meggyilkolása ügyében 2020 januárjára tűzte ki, akkor kezdődik el az érdemi bizonyítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.