Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Május 28. 05:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/MTI

Elkezdődött a szabadtéri színházi évad Esztergomban is

Elkezdődött a szabadtéri színházi évad Esztergomban is

Gazdag programmal várják az idén nyáron is a közönséget a szabadtéri színházak, köztük az Esztergomi Várszínház, amely műsorán többek között színházi bemutatók, táncprodukciók, koncertek is szerepelnek.

Pócza Zoltán, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke a hétfői budapesti szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta: szövetségük a hivatásos szabadtéri színházak többségét fogja össze és képviseli érdekeiket. Tavaly tagjaik 42 új bemutatót hoztak létre, összesen 593 előadást tartottak és 328 ezer látogatót fogadtak, idén ez a szám várhatóan növekedni fog.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelte: a Szabadtéri Színházak Szövetségét 22 éve hívták életre. Mint mondta, jól látszik, hogy azokban a városokban, ahol szabadtéri színházak működnek, a nyári idegenforgalom fellendül, azért választják ezeket a városokat a turisták, mert kulturális élménnyel is gazdagodhatnak.

Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója elmondta, hogy két nagyszabású előadást tűztek műsorra az idén: Szarka Gyula-Szálinger Balázs Zenta 1697. című rockoperája a zentai csatáról augusztus 14-én, míg a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című produkciója augusztus 19-én látható.

Az eseményen átadták a szövetség Gedeon József Amfiteátrum díját, amelyet az idén Vidnyánszky Attila rendező vehetett át.

Az Esztergomi Várszínház évadának műsora ITT elérhető!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.