Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 12. 11:46, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/közút - fotó: illusztráció (pixabay.com)

Újabb útfelújítás kezdődött a térségben

Újabb útfelújítás kezdődött a térségben

Teljeskörű felújítás kezdődött a Tát-Tarján-Tatabánya összekötő úton. A közút már át is adta a munkaterületet a kivitelezőnek.

Országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A program egyik elemeként Komárom-Esztergom megyében az 1119-es jelű út közel 3 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A „Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében I.” elnevezésű projektet a társaság 991,63 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A beruházás keretében 3 kilométeren újul meg az 1119-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adott munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

A Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Komárom-Esztergom megyében 11 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.