Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2021. December 17. 15:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! élelmiszeradományokat gyűjtő jótékonysági akciója a Spar-csoport mintegy 140 üzletében országszerte csütörtökön.

A hat napon át, december 21-ig tartó karácsonyi gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintegy háromezer önkéntese a Spar-csoport 137 áruházában kéri a vásárlókat arra, hogy aki teheti, ajándékozzon valamennyi tartós élelmiszert, például lisztet, tésztát vagy konzervet a rászoruló embereknek.

"Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen mindenki, aki szeretne adományozni a rászorulóknak, a segítségnyújtás lehető legegyszerűbb formájában tudja ezt megtenni az ünnepek előtt" - mondta el Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki csütörtökön a budapesti Batthyány téri Spar üzletben a szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként személyesen vette át a felajánlott adományokat.

Ilyenkor mindenki a lehetőségeihez mérten tud vásárolni a rászorulók számára - tette hozzá Herczegh Anita, aki kilencedik éve segíti a tartós élelmiszerek gyűjtését. A köztársasági elnök felesége kiemelte: a rászorulók számára sokszor ez a csomag az egyetlen karácsonyi ajándék. Hozzátette: a jótékonyság fontos és advent idején sokakban merül fel az igény, hogy másokon segíthessenek.Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke emlékeztetett: a jótékonysági akció lehetőséget nyújt arra, hogy ne hagyjuk magukra a bajban levőket.

Az Adni Öröm! a Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb, 1997 óta minden évben advent idején megszervezett jótékonysági akciója. Az adományokból csomagok készülnek, amelyeket még az ünnepek előtt szétosztanak országszerte a rászoruló emberek között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinél a 2019-es karitatív akcióban több mint 325 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből mintegy 30 ezer ajándékcsomag készült. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban speciális gyűjtést szerveztek, akkor adománykártyákkal lehetett segíteni a rászorulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,

2022. Június 25. 10:01, szombat | Belföld

Az OMV-nél is csak 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron

Gépjárművenként legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron az OMV kutakon, a kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel péntektől - közölte az OMV.

2022. Június 25. 09:03, szombat | Belföld

Leszerelték és letartóztatták a terhes nőt megerőszakolni akaró katonát

Elrendelte a letartóztatását a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa annak a férfinek, aki hétfőn megtámadott egy várandós nőt Miskolcon - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

2022. Június 25. 07:43, szombat | Belföld

Medvét láttak a Bükkben

Medvét észleltek a Bükkben a napokban, az állatot egy vadkamera is rögzítette.