Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2021. Október 04. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: Városháza/ Sajtóközlemény

ELKEZDŐDÖTT AZ ESZTERGOMI KERÉPÁRÚT KIVITELEZÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE

ELKEZDŐDÖTT AZ ESZTERGOMI KERÉPÁRÚT KIVITELEZÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE

A Széchenyi 2020 program keretében 800 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg az Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút.

Esztergom Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-3.1.1-16 kódszámú, a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című felhívásra – ennek eredményeképpen a település közigazgatási területén belül megkezdődött az Esztergom, Esztergom-Kertváros összekötését biztosító kerékpárút kivitelezése.

A TOP-3.1.1-16-KO1-2019-00007 azonosítószámú projekt célja a fenntartható, biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése a településrészek között. A projektben létrejövő 7,2 kilométeres kerékpárút Esztergom belvárosát köti majd össze az Esztergom-Kertváros településrészben található Palatinus-tóval.
Esztergomban a Mária Valéria hídfőtől a Schweidel J. utcáig kijelöléssel és helyenként burkolatfelújítással, a Schweidel J. utcától az Esztergom-Kertváros Sátorkő utcáig új építésű és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával, majd ezt követően a Palatinus-tóig újra csak kijelöléssel kerül kialakításra az új kerékpáros útvonal.
A fejlesztés összhangban van Esztergom Város kerékpárforgalmi hálózati tervével. A tervezett kerékpárút része a Duna menti kerékpárútvonalnak, és az esztergomi kerékpáros hálózat részeként rávezet az épülő EUROVELO6 nyomvonalára.
A projekt részeként kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló tevékenységet is megvalósítunk.

A 799 998 810 forint uniós támogatással megvalósuló beruházás hozzájárul a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek a javulásához.

A projektről bővebb tájékoztatást a https://www.esztergom.hu/esztergomi/onkormanyzat/palyazatok/szechenyi2020/hir/332-esztergomot-esztergom-kertvarossal-osszekoto-kerekparut-kiepitese oldalon olvashat.

Hernádi Ádám
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.