Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2021. Október 04. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: Városháza/ Sajtóközlemény

ELKEZDŐDÖTT AZ ESZTERGOMI KERÉPÁRÚT KIVITELEZÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE

ELKEZDŐDÖTT AZ ESZTERGOMI KERÉPÁRÚT KIVITELEZÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE

A Széchenyi 2020 program keretében 800 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg az Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút.

Esztergom Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-3.1.1-16 kódszámú, a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című felhívásra – ennek eredményeképpen a település közigazgatási területén belül megkezdődött az Esztergom, Esztergom-Kertváros összekötését biztosító kerékpárút kivitelezése.

A TOP-3.1.1-16-KO1-2019-00007 azonosítószámú projekt célja a fenntartható, biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése a településrészek között. A projektben létrejövő 7,2 kilométeres kerékpárút Esztergom belvárosát köti majd össze az Esztergom-Kertváros településrészben található Palatinus-tóval.
Esztergomban a Mária Valéria hídfőtől a Schweidel J. utcáig kijelöléssel és helyenként burkolatfelújítással, a Schweidel J. utcától az Esztergom-Kertváros Sátorkő utcáig új építésű és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával, majd ezt követően a Palatinus-tóig újra csak kijelöléssel kerül kialakításra az új kerékpáros útvonal.
A fejlesztés összhangban van Esztergom Város kerékpárforgalmi hálózati tervével. A tervezett kerékpárút része a Duna menti kerékpárútvonalnak, és az esztergomi kerékpáros hálózat részeként rávezet az épülő EUROVELO6 nyomvonalára.
A projekt részeként kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló tevékenységet is megvalósítunk.

A 799 998 810 forint uniós támogatással megvalósuló beruházás hozzájárul a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek a javulásához.

A projektről bővebb tájékoztatást a https://www.esztergom.hu/esztergomi/onkormanyzat/palyazatok/szechenyi2020/hir/332-esztergomot-esztergom-kertvarossal-osszekoto-kerekparut-kiepitese oldalon olvashat.

Hernádi Ádám
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.