Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 05. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Elkezdődött az illegális szeméthegyek eltakarítása: évek tonnányi lomja

Elkezdődött az illegális szeméthegyek eltakarítása: évek tonnányi lomja

Megkezdődött a hosszú évek alatt felhalmozódott illegális szeméttelepek felszámolása Esztergomban. Az elmúlt hetekben 232 tonnányi hulladékot szállítottak el, becslések alapján közel még egyszer ennyit kell elfuvarozni.

A város területén hosszú évek során szabályos szeméthegyek gyűltek össze, amelyek eddig háborítatlanul „gyarapodhattak”. A tűrhetetlen állapot szóba került egy március 10-i polgármesteri fogadónapon, s két nap múlva a bejelentővel a polgármester végigjárta a területeket. A terepszemle során készültek a képek.



Ezt követően azonnal megkezdődött a szemétkupacok felmérése, elszállíttatásukról árajánlatok bekérése. Első lépéseként Esztergom Város Önkormányzata 232 tonna (!) vegyes kommunális, autóalkatrész, műanyag és egyéb hulladékot szállíttatott el a város hulladékokkal leginkább szennyezett Esztergom-kertvárosi területéről, a Sátorkői - Temesvári - Kassai - Tóparti út menti területek és a Sándormajor lett megtisztítva.

Mivel a város tulajdonában lévő területeken még jelentős mennyiségű illegális hulladék található, ezért a tervezett további munkák a közbeszerzési értékhatárt elérik. Az Önkormányzat a város területének teljes megtisztítása céljából közbeszerzési eljárást ír ki, ennek lefolytatása után kerülhet sor a becslések szerint további 150-200 tonna elhagyott illegális hulladék elszállítására az önkormányzati területekről és közterületekről.



Többek között a Töltés utca is megtisztításra kerül, amint a hulladékszállításra törvény szerinti engedéllyel rendelkező vállalkozó a közbeszerzési eljárásban kiválasztásra kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.