Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Május 07. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Elkezdődött az új közúti felüljáró építése Óbudán az esztergomi vasútvonalon

Elkezdődött az új közúti felüljáró építése Óbudán az esztergomi vasútvonalon

Megkezdték a Pomázi úton a vágányok felett átívelő közúti felüljáró építését. Az év végi átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat.

Április közepén elkezdték az óbudai Pomázi és Aranyhegyi út találkozásánál lévő közúti és vasúti csomóponton a közúti felüljáró építését - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A felüljáró építése az Északi Vasúti Duna-híd - Pilisvörösvár vasúti beruházás részeként valósul meg és várhatóan 2014 végén helyezik forgalomba. A Közlekedés Operatív Program keretében az Európai Unió 85 százalékos társfinanszírozásával megvalósuló beruházás teljes összege nettó 24,8 milliárd forint, melyből a felüljáró költsége nettó 626 millió forint - tájékoztattta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. az MTI-t.

A Pomázi úti felüljáró kivitelezését az Aranyhegy Konzorcium nyerte el közbeszerzési pályázaton. Az átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat, ennek eredményeképp csökken a balesetveszély, továbbá gyorsul a vasúti és a közúti közlekedés - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.