Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2014. Május 07. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Elkezdődött az új közúti felüljáró építése Óbudán az esztergomi vasútvonalon

Elkezdődött az új közúti felüljáró építése Óbudán az esztergomi vasútvonalon

Megkezdték a Pomázi úton a vágányok felett átívelő közúti felüljáró építését. Az év végi átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat.

Április közepén elkezdték az óbudai Pomázi és Aranyhegyi út találkozásánál lévő közúti és vasúti csomóponton a közúti felüljáró építését - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A felüljáró építése az Északi Vasúti Duna-híd - Pilisvörösvár vasúti beruházás részeként valósul meg és várhatóan 2014 végén helyezik forgalomba. A Közlekedés Operatív Program keretében az Európai Unió 85 százalékos társfinanszírozásával megvalósuló beruházás teljes összege nettó 24,8 milliárd forint, melyből a felüljáró költsége nettó 626 millió forint - tájékoztattta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. az MTI-t.

A Pomázi úti felüljáró kivitelezését az Aranyhegy Konzorcium nyerte el közbeszerzési pályázaton. Az átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat, ennek eredményeképp csökken a balesetveszély, továbbá gyorsul a vasúti és a közúti közlekedés - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.