Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 07. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Elkezdődött az új közúti felüljáró építése Óbudán az esztergomi vasútvonalon

Elkezdődött az új közúti felüljáró építése Óbudán az esztergomi vasútvonalon

Megkezdték a Pomázi úton a vágányok felett átívelő közúti felüljáró építését. Az év végi átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat.

Április közepén elkezdték az óbudai Pomázi és Aranyhegyi út találkozásánál lévő közúti és vasúti csomóponton a közúti felüljáró építését - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A felüljáró építése az Északi Vasúti Duna-híd - Pilisvörösvár vasúti beruházás részeként valósul meg és várhatóan 2014 végén helyezik forgalomba. A Közlekedés Operatív Program keretében az Európai Unió 85 százalékos társfinanszírozásával megvalósuló beruházás teljes összege nettó 24,8 milliárd forint, melyből a felüljáró költsége nettó 626 millió forint - tájékoztattta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. az MTI-t.

A Pomázi úti felüljáró kivitelezését az Aranyhegy Konzorcium nyerte el közbeszerzési pályázaton. Az átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat, ennek eredményeképp csökken a balesetveszély, továbbá gyorsul a vasúti és a közúti közlekedés - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.