Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2019. December 18. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elkezdődtek a licitek az RTVE jótékonysági akciójára felajánlott tárgyakra

Elkezdődtek a licitek az RTVE jótékonysági akciójára felajánlott tárgyakra

Január 4-ig lehet licitálni! A Szent Rita Otthonnak, a kertvárosi Pszichiátriai Betegek Otthonának és a tokodaltárói Fogyatékosok Otthonnak gyűjt a RTVE, mely december 22-én egy műsorfolyammal is készül.

Már többfelé is lehet találkozni a Régió TV Esztergom adománygyűjtő dobozaival Esztergomban és a környező településeken is – írtuk a közelmúltban.

Az RTVE a Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény (KEM ISZI) három tagintézményének – az esztergomi Szent Rita Otthonnak, a kertvárosi Pszichiátriai Betegek Otthonnak és a tokodaltárói Fogyatékosok Otthonnak gyűjt.

Az akcióhoz egyre több híresség is csatlakozik, licitre ajánlott ugyanis tárgyakat többek közt Zoltán Erika, Koltai Róbert, Scherer Péter, Ambrus Attila, Berki Krisztián, Köllő Babett, Karda Bea, Pézsa Tibor, Suhajda Szilárd, vagy Szabó P. Szilveszter is.

Mellettük helyiek is kiveszik a részüket a gyűjtésből, például a Fighting Kempo Pokorni Team SE versenyzőjének, Pokorni Milánnak a bokszkesztyűjére is lehet licitálni, amelyben 2010-ben megnyerte a Full Contact Kempo vb-t.

Bense Tamás orvos egy különleges faliórát ajánlott fel, Adorján Attila fotós egy fali fotómontázst, míg Teplásznky Zsolt asztalosmester egy tálalószekrényt.

A számos tárgy és felajánló megtalálható IDE KATTINTVA, az RTVE közösségi oldalán!

Az albumban található tárgyakra december 17-től, 2020. január 5. éjfélig licitálhatnak az érdeklődők. Aki szeretne licitálni, annak regisztrálnia kell az info@rtve.hu e-mail címen. A licitlépcső minden tárgynál minimum 1000 forint.

December 22-én, vasárnap pedig élő jótékonysági műsorral várja a segíteni szándékozó nézőket az RTVE. Egy emeltdíjas telefonszám is lesz, amelynek hívásával a KEM ISZI intézményeit támogathatja bárki.

Videók a felajánlóktól és a csatlakozókról az RTVE közösségi oldalán láthatók!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

2022. Január 21. 11:42, péntek | Helyi

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg.

2022. Január 21. 09:45, péntek | Helyi

Lovas útvonal létesül Esztergom és Pomáz között

Pályázati forrásból épül lovas- és kerékpárút a határ menti térségben. Pomáz és Esztergom között lovastúra-útvonal kerül kijelölésre, míg Szlovákiában Karva és Párkány között 18 km hosszúságú kerékpárút épül.

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.